Genezingskans kinderen met kanker stijgt naar 83% 

Het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) maakt vandaag bekend dat de vijfjaarsoverleving van kinderen met kanker verder is gestegen naar 83%. Heel mooi nieuws aangezien de vijfjaarsoverleving 30 jaar geleden nog rond de 70% lag. Maar we zijn er nog lang niet. We moeten naar 100% genezing mét optimale kwaliteit van leven.

De cijfers die het IKNL vandaag bekend gemaakt heeft, zijn een tussentijdse update van het eerste Nederlandse onderzoek dat in 2021 gepubliceerd is. De nieuwe cijfers zijn helaas niet één-op-één te vergelijken met de 81% die we toen bekend maakten, omdat er een overlap zit tussen de bestudeerde groepen toen en nu. KiKa publiceert pas nieuwe overlevingscijfers op het moment dat deze bestudeerd zijn voor een complete, onafhankelijke nieuwe groep.

Op naar 100% genezing 

KiKa blijft onderzoek naar kinderkanker financieren om ervoor te zorgen dat de genezingskans stijgt naar 100%, mét optimale kwaliteit van leven. Jaarlijks krijgen bijna 600 kinderen in Nederland kanker. Momenteel redt 1 op de 5 kinderen het niet. Daarnaast heeft 75% van de overlevenden te maken met late effecten als gevolg van de behandelingen.  

Wil jij het hele onderzoek lezen? Klik dan hier. 

Ook relevant:

Steun KiKa

Elke week krijgen 10 kinderen kanker.
19% redt het niet.

Doneer

Steun KiKa

De strijd tegen kinderkanker winnen we alleen als we het samen doen. Word donateur of steun ons éénmalig.

Doneren