Fietsers halen bijna negen ton op voor onderzoek naar kinderkanker

Tijdens de achtste editie van de Giro di KiKa, hebben honderden fietsers in totaal € 888.771 opgehaald. Dit bedrag komt ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker. 

Fietsen voor KiKa

De renners fietsten in zes dagen tijd, één of vijf etappes, dwars door de Dolomieten en rondom de Stelvio in Italië. In totaal deden er 129 deelnemers mee aan de hele Giro di KiKa. En 153 renners fietsten alleen de laatste etappe. Een loodzware en ontzettend sportieve beproeving.

Team Kus van Kiki

Ook dit jaar deden er verschillende teams mee, met elk hun eigen motivatie, zoals team Kus van Kiki. Hun geliefde Kiki is vorig jaar overleden aan de gevolgen van uitgezaaide leverkanker. Frits Hirschstein, oprichter van KiKa, nam uit handen van de familie, de cheque in ontvangst. Een ontroerend moment.

Bekijk hier het indrukwekkende verhaal van deze familie:

Doodsoorzaak nummer één

Ieder jaar krijgen 600 kinderen in Nederland kanker. 1 op de 5 kinderen redt het niet. Dit betekent dat iedere drie dagen, een kind in Nederland sterft aan de gevolgen van kanker. Dat moet en kan beter. Dankzij het sponsorgeld kan KiKa wetenschappelijk onderzoek financieren. Onlangs heeft KiKa, dankzij de inzet van actievoerders, twaalf nieuwe onderzoeken toegekend. 
 

Inschrijvingen 2023 geopend

Ook het verschil maken voor kinderen met kanker? De inschrijvingen voor 2023 zijn geopend. Ga naar de website van Giro de KiKa voor meer informatie. 

Lees ook:

 

 

Steun KiKa

Elke week krijgen 10 kinderen kanker.
19% redt het niet.

Doneer

Steun KiKa

De strijd tegen kinderkanker winnen we alleen als we het samen doen. Word donateur of steun ons éénmalig.

Doneren