Honderden deelnemers halen enorm bedrag op tijdens Run for KiKa Amsterdam

Het evenement waar we ruim twee jaar naar uit hebben gekeken was eindelijk daar: Run for KiKa Amsterdam. Op zaterdag 11 juni renden 390 deelnemers verschillende afstanden in de strijd tegen kinderkanker. Samen haalden ze maar liefst € 64.311,- op voor onderzoek naar kinderkanker!

Organisator Rick de Haan is trots: “We hebben samen een geweldige dag met elkaar beleefd bij de Ouderkerkerplas. Het was een groot succes en fantastisch om te zien met hoeveel enthousiasme de deelnemers over de finish kwamen!”

Jong en oud in actie voor KiKa

Na lang wachten was er afgelopen zaterdag na ruim 2 jaar eindelijk weer een Run for KiKa op locatie. Er waren verschillende onderdelen waar de deelnemers aan meededen. Zo was er voor het eerst een Estafette onderdeel, waarbij deelnemers in teams van 2-4 personen met een KiKa beer in de hand in totaal 10 km renden. Vervolgens was er de KiKa Mini Race voor kinderen t/m 8 jaar en sloten we af met de 5 en 10 kilometer. Bij de Ouderkerkerplas stond saamhorigheid, verbinding en sportiviteit centraal en genoten de deelnemers van het prachtige weer en de mooie locatie. 

Prachtige initiatieven

Team Ilse deed voor de 8e keer mee aan Run for KiKa. Maar liefst 37 teamleden liepen mee en samen haalden ze het fantastische bedrag van € 18.641,56 op voor kinderen met kanker. Daarnaast was Team Logan wederom aanwezig en kwam kanjer Logan samen met zijn ouders over de finish. Tijdens de cheque uitreiking ontving Frits Hirschstein, oprichter van KiKa, uit handen van kanjer Tijn de cheque met het fantastische bedrag. Vaste onderdelen zoals de kanjerkroning en de KiKa beer droegen uiteindelijk bij aan een geweldige dag in het zonnige Ouderkerk aan de Amstel. 

Goed onderzoeksnieuws

Mede dankzij KiKa is de genezingskans van kinderen met kanker de afgelopen jaren is gestegen van 75% naar 81%. Dit betekent dat niet langer 1 op de 4 (25%) kinderen het niet redt, maar 1 op de 5 (19%). Dit komt neer op het genezen van 600 kinderen i.p.v. 550 kinderen per jaar. Met de bijdrage van de deelnemers van Run for KiKa worden onderzoeken naar medicijnen en behandelingen van kinderkanker gefinancierd. Samen rennen we kinderkanker de wereld uit en gaan we voor 100% genezing! 

Lees ook:

 

Steun KiKa

De strijd tegen kinderkanker winnen we alleen als we het samen doen. Word donateur of steun ons éénmalig.

Doneren