KiKa Korte broek opbrengst

Eindopbrengst KiKa Korte Broek 2021!

‘KiKa Korte Broek’ levert meer dan 290.000 euro op voor onderzoek naar kinderkanker. 

De actie KiKa Korte Broek van initiatiefnemer Pim (12) en Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) heeft meer dan 290.000 euro opgeleverd voor onderzoek naar kanker bij kinderen. Circa 700 actievoerders liepen tussen 20 en 24 december in een korte broek om aandacht te vragen voor kinderen in Nederland die kanker hebben. 

De afgelopen weken liepen er opvallend veel kinderen én volwassenen in een korte broek rond. De actie KiKa Korte Broek werd vorig jaar bedacht door Pim (12) uit Doetinchem, die van de één op de andere dag zijn vriend Rein (11) niet meer op school zag verschijnen, omdat hij kanker had. Gelukkig gaat het inmiddels weer goed met Rein. Hij is klaar met de behandelingen en kan weer naar school! Rein twijfelde daarom geen moment om dit jaar sámen met Pim in actie te komen. “Vorig jaar had ik het niet zo door dat de actie er was, omdat ik ziek was.”, zegt Rein. “Maar toen ik weer beter was en er meer over hoorde, dacht ik wel echt wat een toffe actie!”.  

Vanwege de eerdere sluiting van de scholen konden de kinderen natuurlijk niet naar school in hun korte broek. Maar dat was geen reden om te stoppen! Dit jaar zijn er maar liefst 700 actievoerders die het initiatief van Pim en Rein steunen. Dat zijn veelal kinderen, maar op 23 december deden er ook opvallend veel bedrijven mee met de actie. “Mooi om te zien dat ook volwassenen hun verantwoordelijkheid pakken en het goede voorbeeld van deze kinderen volgen! Zij hebben ten slotte een veel groter netwerk. Het is een super sympathieke actie die een glimlach op het gezicht tovert, wij hebben nu alweer zin in volgend jaar december!”. Aldus oprichter en directeur van KiKa, Frits Hirschstein. 

Steun KiKa

Elke week krijgen 10 kinderen kanker.
19% redt het niet.

Doneer

Steun KiKa

De strijd tegen kinderkanker winnen we alleen als we het samen doen. Word donateur of steun ons éénmalig.

Doneren