loopbrug prinses maxima centrum

De eerste patiënten naar het Prinses Máxima Centrum

Een bijzondere dag vandaag!  Na jaren van voorbereiden, geld inzamelen en bouwen is het zover: de eerste patiënten komen vandaag naar het Prinses Máxima Centrum.

Het Prinses Máxima Centrum is het grootste onderzoeks- en zorgcentrum in Europa voor kinderen met kanker. En hoe triest ook, er is behoefte aan.. 

Sinds 2014 is er al een afdeling van het Prinses Máxima Centrum binnen de muren van het Wilhelmina Kinderziekenhuis. De kinderen die hier liggen, verhuizen vandaag naar het nieuwe Prinses Máxima Centrum, dat naast het Wilhelmina Kinderziekenhuis is gebouwd. Beide ziekenhuizen zijn met elkaar verbonden met een brug.

Ouders en kinderen hebben een hele grote rol gehad in het ontwerp van het centrum. De kamers voor de kinderen zijn uitgebreid met een kamer voor ouders en familie. Om een zo 'normaal' mogelijk leven te behouden zijn er ook huiskamers, waar ouders zelf kunnen koken. De ruimtes en zorg zijn zo ingericht dat kinderen kunnen leren, spelen en bewegen. 

KiKa is ontzettend trots dat het centrum haar deuren opent, mede mogelijk gemaakt dankzij alle donaties en acties die voor KiKa zijn georganiseerd. Een grote bijdrage komt uit de tv-show van KiKa ‘Draag je steentje bij’.

Steun KiKa

Elke week krijgen 10 kinderen kanker.
25% redt het niet.

Doneer

Steun KiKa

De strijd tegen kinderkanker winnen we alleen als we het samen doen. Word donateur of steun ons éénmalig.

Doneren