KiKa Korte Broek

Aftrap KiKa Korte Broek!

Pim en Rein trotseren de kou voor kinderen met kanker. 

Deze maand lopen er opvallend veel kinderen én volwassenen in een korte broek rond om aandacht te vragen voor kinderen met kanker. De korte broekenactie werd vorig jaar bedacht door Pim (11) uit Doetinchem, die van de ene op de andere dag zijn vriend Rein (11) niet meer op school zag verschijnen omdat hij kanker had. Dit jaar roepen Pim en Rein heel Nederland op om mee te doen. De officiële aftrap van KiKa Korte Broek was op vrijdagavond 10 december in de Vijverberg, voorafgaand aan het duel tussen De Graafschap en Helmond Sport.
 
Pim vertelt dat toen zijn vriend Rein vorig jaar ziek werd en opeens niet meer op school kwam, hij iets wilde doen waardoor hij toch iedere dag even aan hem dacht. “Dus ging ik in de kou in mijn korte broek naar school!”. De ziekte van Rein maakte ook veel indruk op alle andere leerlingen en leerkrachten van zijn school. Daarom besloten zij met de actie van Pim mee te doen. In de laatste week voor de  kerstvakantie ging iedereen van basisschool De Zonneboom in een korte broek naar school. Daarmee haalden zij maar liefst € 14.110,89 op voor Stichting Kinderen Kankervrij. 

Rein is er weer bij

Gelukkig gaat het inmiddels weer goed met Rein. Hij is klaar met de behandelingen en kan weer naar school! Rein twijfelde geen moment om dit jaar sámen met Pim in actie te komen. De jongens gaan van 20 tot en met 24 december met zoveel mogelijk schoolgenootjes in hun korte broek naar school. Om  aandacht te vragen en geld op te halen voor al die andere kinderen met kanker. Zij dagen de rest van Nederland uit om me ze mee te doen! Via www.kikakortebroek.nl kan een school, bedrijf, familie of  individu een actiepagina aanmaken. Iedereen die € 100,00 sponsorgeld ophaalt, krijgt van KiKa een speciale KiKa Kerstmuts cadeau! 

Start ook een actie!

De Graafschap en KiKa

Dat de Superboeren uit Doetinchem KiKa een warm hart toedragen, blijkt niet alleen uit het thuisshirt waarmee ze dit seizoen spelen! De Graafschap daagt samen met Pim en Rein álle scholen uit de regio uit om mee te doen aan KiKa Korte Broek. De school die het meeste geld ophaalt, mag in het nieuwe jaar met de hele school naar een wedstrijd van de Graafschap. Vrijdagavond 10 december, voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport, trapte De Graafschap samen met Pim en Rein de KiKa Korte Broek actie officieel af vanaf de middenstip in de Vijverberg! De wedstrijdshirts zijn eenmalig voorzien van het KiKa Korte Broek logo en worden na afloop geveild voor KiKa via MatchWornShirt.

De Graafschap

 

 

 

 

Goed voorbeeld doet volgen

Niet alleen kinderen komen in actie tijdens KiKa Korte Broek! Broekenmerk MR MARVIS doet ook mee met al haar medewerkers. Zij gaan op 23 december in een korte broek naar (thuis)kantoor en dagen iedereen uit om mee te doen! Bovendien doneert het merk het bedrag dat Pim vorig jaar met zijn school ophaalde aan KiKa (€ 14.110,89) en daar bovenop komt nog de volledige opbrengst van alle shorts die tussen 14 en 24 december verkocht worden! “Wij kunnen als volwassenen toch niet achterblijven? Natuurlijk doen wij ook mee met de actie en we dagen heel Nederland uit dat ook te doen!”. Aldus David Sipkens, medeoprichter MR MARVIS.

Steun KiKa

Elke week krijgen 10 kinderen kanker.
19% redt het niet.

Doneer

Steun KiKa

De strijd tegen kinderkanker winnen we alleen als we het samen doen. Word donateur of steun ons éénmalig.

Doneren