Vissen in de Amsterdamse Grachten

Vissen in de Amsterdamse GrachtenWie op 20 juni aanstaande over de Amsterdamse Keizersgracht loopt, zal een opmerkelijk tafereel gadeslaan: een deel van de gracht wordt ingenomen door fanatieke vissers die hun hengel hebben uitgeworpen in de gracht. Ondertussen worden zij bediend door uiteenlopende Bekende Nederlanders. Alle opbrengsten komen ten goede KiKa.

Verschillende Bekende Nederlanders hebben hun medewerking aan de dag toegezegd. Zo zullen onder meer GTST-castleden Charlotte Besijn (Barbara Fischer), Anita Donk (Dr. Irene Huijgens) deelnemen aan de wedstrijd en een bardienst voor hun rekening nemen. In de weken voorafgaand aan de wiswedstrijd kunnen deelnemers zich aanmelden via www.allesvoorkika.nl.

Tegen betaling van een kleine bijdrage worden de deelnemers op de dag zelf voorzien van een visstek en het onmisbare visgerei. Onder het genot van een hapje en drankje strijdt het gezelschap vervolgens om de hoofdprijs, die aan het einde van de dag wordt toegekend aan de persoon met de beste vangst.

De opbrengsten van deze unieke viswedstrijd komen ten goede aan KiKa. “Plezier maken is uiteraard van groot belang, maar het is goed om ook diegenen in het oog te houden die lastige momenten doormaken. Bij de organisatie van de viswedstrijd ontstond dan ook gauw het idee om de opbrengsten van deze dag aan een goed doel te schenken. Het selecteren van het goede doel heeft ons relatief weinig tijd gekost”, aldus Rogier, die als eigenaar van Café Brandon een van de initiatiefnemers is.

Tijd en locatie De dag wordt georganiseerd bij Café Brandon, een van de oudste cafés van Amsterdam. Dit café is gelegen op de hoek van de Keizersgracht en Leliegracht en biedt de deelnemers een unieke locatie om de hengel uit te werpen. Het evenement vindt plaats op zaterdag 20 juni 2009 en vangt aan om 13.00 uur. Om 17.30 uur wordt de winnaar bekend gemaakt. Meer informatie: www.allesvoorkika.nl.