Trekkertrek de klomp trekt voor het goede doel

DSC09909Op donderdag 9 mei, Hemelvaartsdag, moet het weer gaan gebeuren, het Trekkertrek spektakel georganiseerd door Trekkertrek De Klomp. Dit keer komen die tractoren in actie op een terrein aan de Nieuwenhuizerweg, hoek Beekhoekweg net over de grens van Renswoude, in de gemeente Lunteren. Het is een terrein van de familie Van Heerikhuize. De mannen en vrouwen die zich inzetten voor de organisatie van dit trekkertrek spektakel zijn al maanden bezig, maar ze zijn er weer klaar voor. Al dat werk heeft maar één doel een zo groot mogelijk opbrengst bij te brengen voor KiKa, iets waarvoor Trekkertrek De Klomp zich al jaren inzet. En niet zonder succes want wanneer er een cheque van € 5.000- overhandigt kan worden aan KiKa is men daar terecht heel blij mee. Het Trekkertrek spektakel start op Hemelvaartsdag om 12.00 uur en zal zo tot ongeveer 18.00 uur doorlopen. Bezoekers die de tractoren en hun berijders in actie willen zien, betalen een entreeprijs van € 5 en kinderen DSC09936tot 12 jaar mogen gratis naar binnen. Teun Kap, één van de mensen achter de organisatie: ‘We willen dit zo laagdrempelig mogelijk houden en ook betaalbaar, het moet een evenement blijven voor het hele gezin. Vandaar ook dat we voor de jeugd gezorgd hebben voor enkele leuke activiteiten. Er is een springkussen, kinderen kunnen zich laten schminken en er zijn hele mooie mini tractoren te koop en nog wat andere leuke hebbedingetjes’. Op zo’n dag mogen we natuurlijk ook de inwendige mens niet uit het oog verliezen, legt Teun uit. Cafetaria Het Noorden komt weer met een grote snackwagen, er is ook een visboer, er zijn frisdranken te koop en als het weer ook een beetje meewerkt hebben we ook een ijscowagen op het terrein. Website:  WWW.TREKKERTREKDEKLOMP.NL, https://www.facebook.com/TrekkertrekDeKlomp, https://twitter.com/TTdeKlomp.

Teun Kap legt uit dat nadat men enkele jaren op een terrein aan de Emminkhuizerlaan de Trekkertrekwedstrijd organiseerde men graag naar het terrein aan de Ubbeschoterweg, waar ook de Oranjevereniging rond Koninginnedag actief is, wilde. Ze hadden daarvoor alle medewerking van de eigenaar, maar twee evenementen zo kort op elkaar dat gaat gewoon niet lukken. Vandaar dat ze dit jaar nu op de Nieuwenhuizerweg hoek Beekhoekweg zitten. Pratend over het aantal deelnemers zegt Teun: “Veel deelnemers die vorig jaar ingeschreven hadden, doen dit jaar mee. Er zijn 170 deelnemers met een standaardtractor en 30 die uitkomen in de sport- supersportklasse en dan hebben nog een truckerklasse”. Teun Kap wijst er op dat er zo’n veertig personen als vrijwilliger op die dag actief zijn. Natuurlijk hebben ze ook een groot aantal sponsoren, je moet dan denken aan zo’n 130, die hen een warm hart toedragen. Op zaterdag 4 mei begint men overdag met de voorbereidingen op het terrein, dinsdag daarop worden de materialen aangevoerd en later kan dan de opbouw van start gaan. Op vrijdag 10 mei, daags na Hemelvaartsdag wordt alles weer opgeruimd. Voor de winnaars in de verschillende categorieën zijn hele fraaie bekers beschikbaar. Uiteraard hopen de organisatoren op goed weer, dat is heel belangrijk voor de hoeveelheid publiek. “Hoe meer publiek hoe beter”, zegt Teun Kap. Dat komt alleen maar de opbrengst ten goede van KiKa en daar doen ze het toch voor. Wat nu als het weer ineens toch roet in het eten gooit en de wedstrijd bijvoorbeeld toch geen doorgang kan vinden? “Dan kan men het beste even op onze site: www.trekkertrekdeklomp.nl kijken”, legt Teun uit. Natuurlijk hoop hij dat het niet nodig is. Kijkend naar de naam ‘Trekkertrek De Klomp’ is men benieuwd hier aan gekomen is. Teun: “We zijn ooit begonnen aan de Kade in De Klomp en zelf lopen we ook op klompen, vandaar die naam”. Blij is Teun met de steun van Radio NL, die gaat de wedstrijd in de regio promoten. In week 18 doet men dat via een spotje, dat 5 tot 6 maal per dag te horen zal zijn. Via een quiz is het ook mogelijk om via Radio NL vrijkaarten te winnen. Ze hebben ook andere media ingeschakeld om zoveel mogelijk bekendheid te geven aan deze wedstrijd. 

http://maps.googleapis.com/maps/api/staticmap?maptype=’satellite’\&center=0,0&size=0x0&zoom=0&markers=color:2|label:’|0,0&sensor=false ‘