Topkoks koken voor KiKa

Voor de 4e keer is er op SVR-camping “De Victorie” te Meerkerk, weer gekookt in het kader van KiKa. (Top)Kok in opleiding Jasper van Mill (17), samen met Martin Horstman de oorspronkelijke initiatiefnemers van dit evenement, heeft er weer een waar eetfestijn van gemaakt. Helaas is Martin in december aan kanker overleden, maar werd de KiKa-actie ook namens hem en met veel succes doorgezet. Ondersteund door vriendin Antoinette en familieleden van Martin Horstman, zonen Mark en Jeroen en kleinzoon Wout, werd het een onvergetelijke avond. De familie had om de opbrengst voor KiKa extra te spekken een Green-Egg ter beschikking gesteld om te verloten onder de eters.

Op donderdag heeft Jasper samen met Dennis Middeldorp, neef van Martin en eigenaar van het 1-sterren restaurant Sense in Den Bosch, al diverse voorbereidingen getroffen en is op zaterdag op de camping alles afgerond. Een geweldig aantal van 120 eters had zich vooraf ingeschreven en hebben met elkaar in de schuur en op het erf de maaltijd genuttigd, die bestond uit kip-curry met rijst en groenten en Turks brood. Dankzij alle sponsoren, Restaurant Sense, Bakkerij ’t Stoepje en inzet van alle vrijwilligers heeft het eten in totaal ruim € 1.750 opgebracht voor KiKa. Een geweldige opbrengst die € 1.000 hoger lag dan vorig jaar.

Ook volgend jaar zal weer een actie voor KiKa worden gepland, waarbij Jasper samen met sterren-kok Dennis weer een zeer lekkere maaltijd aan de deelnemers zal voorschotelen en er in combinatie met andere acties op de camping gestreefd wordt de opbrengst weer hoger te laten zijn dan nu het geval is.