Studio Jean en The Underground veilen schilderijen voor goede doelen.

vanGogh-Cafe-terrace-at-night-Reproduction.JPGDrie knallende reproducties van Vincent van Gogh. Dat is het resultaat van de samenwerking tussen Studio Jean (een kunst en cursus centrum) en The Underground (een Engelstalige krant in Den Haag). Studio Jean daagde Wicked Wendy van The Underground uit om tijdens de ‘Feel at Home in The Hague Fair’ in het Haagse Atrium, met een aantal willekeurige bezoekers drie kopieën van Vincent van Gogh te schilderen. Wicked Wendy plukte vijf niets vermoedende personen uit het publiek en gezamenlijk creëerden zij op drie grote doeken een onverwacht spetterend resultaat. De schilderijen worden geveild en de opbrengst gaat naar twee goede doelen, namelijk Jacobs Hospice and KiKa. De schilderijen werden voorgeschetst door Jean Elliot van Studio Jean. Met hulp en instructies van Jean gingen Wendy met de vijf creatieve vrijwilligers aan de slag. vanGogh-Starry-Night-Reproduction.JPGOp drie doeken van 100 cm bij 80 cm creëerden de kunstenaars, bewonderend gade geslagen door de bezoekers, in minder dan vier uur, drie bijna echte meesterwerken in acrylverf. Voordat de schilderijen geveild worden, zijn ze te bewonderen op een aantal Haagse locaties. Voor meer informatie over de reizende meesterwerken kunt u terecht op www.studiojean.nl en www.theunderground.nl en op de desbetreffende Facebook pagina’s.

Volg de bovenstaande adressen voor meer informatie over hoe en waar u een bod uit kunt brengen. U kunt vanaf 26 oktober tot 15 december een bod plaatsen.

Website: www.studiojean.nl

http://maps.googleapis.com/maps/api/staticmap?maptype=’satellite’\&center=0,0&size=0x0&zoom=0&markers=color:2|label:’|0,0&sensor=false ‘