Studentenbedrijf FRIDGED voor KIKA.

Fridged is een studentenbedrijf van de Hogeschool Zeeland dat door 10 studenten in 2007 is opgericht en zich inzet voor KiKa. Sinds februari 2008 heeft Fridged via verschillende verkoopkanalen haar product (een oranje pen met de opdruk: wijsteunenKika-jijook.nl) verkocht, voor één euro per stuk. Negentig procent van de winst gaat naar KiKa en de andere tien procent naar onze aandeelhouders. Deze aandeelhouders stelden hun geld ter beschikking, waardoor dit project mogelijk werd gemaakt.

Fridged heeft haar pennen verkocht via diverse distributiekanalen. Deze kanalen waren persoonlijke verkoop, retailzaken en een groot verkoopevent in Graauw. In Graauw werd in april de jaarlijkse kunstroute georganiseerd waar Fridged, het goede doel Kika aan heeft gekoppeld. Tevens werd in Graauw een veiling georganiseerd, die mogelijk werd gemaakt doordat kunstenaars hun werken gaven. Van deze veiling gaat de opbrengst ook naar Kika.

Uiteindelijk is er met het hele project 2500 euro opgehaald. Wij hebben met veel plezier mee gewerkt aan dit project en zijn zeer blij dat we zo’n groot bedrag hebben kunnen verdienen voor KIKA. Wij kunnen alleen maar hopen dat er volgend jaar weer enkele studenten zijn die met zo’n creatief idee komen