Stichting Taxus Taxi voor medicatie tegen kanker

tt_kikaStichting Taxus Taxi, www.taxustaxi.nl, haalt in een groot deel van Nederland gratis taxusknipsels op voor de productie van medicatie tegen kanker. In de naalden van de taxushaag zit de belangrijke stof Taxol, dat gebruikt wordt in chemotherapieën.  Dit jaar is er een totale hoeveelheid van 442.060 kilo taxusknipsels en 3.700 chemotherapieën ingezameld. We zijn hier heel erg trots op!

Om deze grote hoeveelheid taxusknipsels in te kunnen zamelen hebben wij onder andere hulp gehad van hoveniers, kwekers, bedrijven en gemeenten.

8-j1ce4w

Zij leverden het knipsel bij ons aan en hielpen ons daarnaast met de promotie van onze inzamelactie.

Naast onze inzamelactie zetten ook wij ons in voor andere goede doelen. Zo hebben we voor het tweede jaar een actie georganiseerd voor KiKa, Stichting Kinderen Kankervrij. Wij hebben alle hoveniers, kwekers, bedrijven en verenigingen gevraagd of zij de vergoeding, die zij ontvangen voor de ingezamelde taxusknipsels, ten goede wilde laten komen aan KiKa. Dit heeft het prachtige resultaat van € 1.807,07 opgeleverd!

Daarnaast zijn er ook een aantal gemeenten die ervoor gekozen hebben hun vergoeding te doneren aan KiKa. De gemeente Oude IJsselstreek, gemeente West Maas en Waal, gemeente Drimmelen, gemeente Oss en gemeente Schijndel schonken gezamenlijk een totaalbedrag van € 2.754,50 aan KiKa. Gemeente Oisterwijk koos ervoor om een donatie van € 315,40 te doen aan Bart Merkelbach, die deelnam aan de Run for KiKa marathon in New York, op 6 november 2016. Dit alles is mogelijk gemaakt door de taxusinzameling.