Sponsortocht Schijndel/Santiago de Compostela

Sponsortocht Schijndel / Santiago de CompostelaDe stichting Eternal star is opgericht om voor, tijdens en na de fietstocht van de fam. Hamers zoveel mogelijk sponsorgelden op te halen voor KiKa. De tocht zal hen van Schijndel naar Santiago de Compostela brengen, de eeuwenoude plegrimsroute.

De meeste mensen gaan naar Santiago de Compostella op een keerpunt in hun leven", vertelt Cees Hamers, al 34 jaar leraar op basisschool ’t Kwekkeveld in Schijndel. "Dat gold ook voor Erna. De kinderen waren de deur uit en ze vroeg zich af ’hoe delen we nu verder ons leven in’?" Cees en zijn vrouw Erna zouden vorige zomer samen naar ’het einde van de wereld’ fietsen, de Sint Jacobsfietsroute, met als einddoel Santiago de Compostella en iets verder nog Cabo Finisterre. "Erna was er helemaal klaar voor. Ze heeft zelfs vorig jaar, begin mei, de Amstel Gold Race nog gereden. Eind mei kreeg ze last van haar rug en bleek ze alvleesklierkanker te hebben. Zeveneneenhalve maand heb ik haar zelf verzorgd, ik kreeg zorgverlof. Op 5 januari is ze overleden." Tijdens haar ziekte zag Erna een programma op televisie over KiKa. Cees: "Ze zei ’Ik hoef geen bloemen, laat mensen maar iets geven voor KiKa’.

Ze wilde er aan bijdragen dat de pijn die zij gehad heeft kinderen bespaard blijft. Daar hebben zij zich aan gehouden. Ze doen alles zoals Erna het wilde. Ze hebben iedereen een witte roos mee laten brengen. In de kerk stonden collectebussen voor KiKa. Ook de fietstocht moest doorgaan vond Niels, de oudste zoon van Cees. "

Het hartje met as van Erna nemen we mee en verstrooien we bij aankomst. Dan is ze er toch een beetje bij. Het is voor ons ook een stukje verwerking", laat Cees weten.

Zaterdag 5 juli begint Cees met zijn zonen aan de Sint Jacobsfietsroute, 2478 kilometer. "Volgens het boekje doe je er vier à vijf weken over. Wij willen hem in twee weken fietsen", laat Cees gemotiveerd weten.

Sponsortocht Schijndel / Santiago de Compostela
Start op zaterdag 5 juli om 9.00 uur vanuit Schijndel. Verdere gegevens staan op onze website www.eternalstar.nl
Begin datum: 5-6-2008
Eind datum: 26-7-2008