Schaatsprestatie van Ronald en Gerrit

Schaatsprestatie levert 13.139,50 euro op voor Kika!Ronald Walkier en Gerrit Wildenbeest hebben op 26 januari namens het CNBschaatsteam  voor KiKa allebei de Alternatieve Elfstedentocht van 200 km op de Weissensee volbracht.
Het was zewaar maar het goede doel, geld inzamelen voor KiKa – gaf extra stimulans om de zware tocht te volbrengen. De teller van de inzamelingsacties staat stil op maar liefst Euro 13.139,50. Dit overtreft alle verwachtingen en geeft aan dat het bollenvak het hart op de goede plaats heeft zitten. Via deze weg bedanken zij de sponsors!

‘Roon’ Walkier passeerde onder groot applaus in een tijd van 10 uur 33 min de eindstreep. Een prestatie die des te heroïscher was daar hij reed met een zwaar geblesseerde schouder, eerder opgelopen tijdens de training. Dankzij de professionele verzorging van de Adformatie-ploeg van A-rijder Ralf Zwitser én een forse dosis pijnstillers kon hij de monstertocht toch rijden. Gerrit kwam met een tijd van 9 uur en 39 minuten aan de meet. Van de overige Kika-CNB schaatsgroep haalden ook Theo van Schie en Gerard Kortekaas de 200 km-finish. Opvallend was de prestatie van Roon’s nichtje Claudia Teeuwen (11 jaar), die 60 kilometer aflegde. De schaatscracks vonden het tot de 100 km goed te doen, daarna maakte de gestaag neervallende sneeuw het tot een ware overlevingstocht.