Rotterdam – Rome 2010 km fietsen

Rotterdamse Studenten fietsen ruim 2000 km van Rotterdam naar Rome en halen ruim Eur 40.000 op voor KiKa. In augustus 2009 droomde een aantal studenten van een fietstocht naar Rome. Dit idee werd steeds concreter; daarmee steeg het enthousiasme en het aantal studenten dat mee wilde rijden. Een maand later was De Rotterdam Rome Cycling Tour (RRCT) een feit. Zeventien studenten die in 12 dagen al fietsend (2010 km !!!) naar Rome wilde fietsen met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KiKa. Vanaf eind 2009 werd voor deze tocht getrained, eerst in de sportschool en later buiten op de weg.

Ten slotte werd er aan verschillende georganiseerde tourtochten meegedaan zoals de Joop Zoetemelk Classic, Amstel Gold Race, Limburgs Mooiste en was er een trainingsweekend in de Elzas. De tocht naar Rome vond plaats van 1-10 Aug 2010. Na veel ontberingen en nog meer lol (zie de blog op hun website www.rrct.nl werd Rome door de hele groep bereikt. De tocht was natuurlijk niet haalbaar zonder de nodige sponsoren, uiteindelijk hebben zo’n 150 sponsoren deze actie mogelijk gemaakt.
Op 11 september jl. werd er onder toezicht van trotse ouders/ opa’s/ oma’s/ vrienden/sponsoren een cheque uitgereikt aan bestuursleden van KiKa. Penningmeester Arnoud de Roy van Zuydewijn en secreataris Herman de Haan alsmede de lokale KiKa ambassadeur Freek van der Veen waren uitgenodigd met de belofte dat er een "leuk" bedrag zou worden overhandigd. Uiteindelijk werd de cheque onthult en sloeg de studenten joligheid om in een waarderend gejuich door de genodigde. De studenten konden uiteindelijk een cheque ovehandingen van Eur 40494,87. De organisatie wil graag alle sponsors van deze tocht hartelijk danken voor hun inzet. Rotterdam - Rome 2010 km fietsen voor Kika
Rotterdam - Rome 2010 km fietsen voor Kika