Rotterdam Madrid Cycling Tour 2012

Rotterdam Madrid Cycling Tour 2012In de eerste twee weken van het nieuwe jaar zal een groep van 16 studenten uit Rotterdam en Delft van Rotterdam naar Madrid fietsen per racefiets, met als doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor KiKa. Er zullen in de aanloop naar deze tour verschillende acties gehouden worden om geld op te halen. Ook is het mogelijk om partner te worden van de RMCT 2012.
Voor meer informatie ga naar de website: www.rmct.eu, of stuur een email naar info@rmct.eu en ze zullen u van verdere informatie voorzien. Verder zijn zij ook te volgen op Facebook (Rotterdam Madrid Cycling Tour 2012), LinkedIn (idem) en Twitter (rmct2012)

Rotterdam Madrid Cycling Tour 2012
Gran Salida (Start): Rotterdam, Robert Bealdestraat 55 (NL) Finish: Madrid (ESP)

Inspiratie
Twee jaar geleden zijn 17 studenten de uitdaging aangegaan om naar Rome te fietsen als doel geld in te zamelen voor een goed doel. Na een lange voorbereiding en vele trainingen zijn zij in de zomer van 2010 richting Rome vertrokken. Twaalf dagen later aangekomen op het Sint-Pietersplein stond de teller op ruim EUR 40 000,- ! Deze tocht en de ervaringen die de renners mee terugnamen zijn een bron van inspiratie geweest voor een nieuwe groep studenten. Twee jaar na dato staat er een verse lichting klaar om deze unieke prestatie minimaal te evenaren. Echter, in tegenstelling tot twee jaar geleden zullen zij niet naar Rome fietsen maar naar de stad van Sinterklaas en Cristiano Ronaldo: Madrid. Nieuwe lichting Het nieuwe cycling team bestaat uit 14 studenten uit Rotterdam en Delft met verschillende studieachtergronden. In twee weken ruim 1800km fietsen om geld in te zamelen voor KiKa. De Rotterdam Madrid Cycling Tour (RMCT) brengt het team door vier verschillende landen en loopt dwars door de Pyreneëen. Hoge toppen en diepe dalen zullen moeten worden getrotseerd om de eindbestemming te bereiken. Route De tocht vanuit Rotterdam naar Madrid zal afgelegd per racefiets. Hoewel niet iedereen ervaring heeft op dit gebied, is de groep vastberaden om als volleerd peleton de weg op te gaan. Gezien de geringe bergruimte die een racefiets herbergt, zal het team begeleid worden door een volgwagen waarin alle benodigde materialen worden meegenomen.