Recordpogingen in De Meern en Landgraaf succes!

kika3.knutselaars_met_gerda_oskam_en_rita_verdonk.jpgNa twee jaar van voorbereiding voor dit evenement beet Rita Verdonk op zaterdag 24 mei om 14.00 uur het spits af door het geven van het startsein voor de 24 uur voor KiKa,met de kinderslinger voor een rondje om de kerk, waarbij Gerda Oskam (D66) voorop ging.

De sfeer was tijdens dit weekend enorm goed vooral ook tijdens de nachtelijke uurtjes die niet altijd even gemakkelijk zijn voor de deelnemers. De poolers besloten ’s nachts spontaan om hun 24 uursrecordpoging wat op te vrolijken met een verkleedpartij waarvoor de kleding werd gebruik van Toneelvereniging De Meern. Prachtige jurken zagen kwamen er voorbij. "Het is toch wel wat lastiger poolen met een jurk aan”, aldus één van de deelnemers.

kika28.cheque2.jpgBij het ochtendgloren vooruitlopend op het ontbijt, werd nog een polonaise gelopen door de aanwezige vrijwilligers. Burgemeester Wolfsen overhandigde vervolgens de cheque aan de ambassadeur van KiKa met het enorme bedrag van 16.689,36 (en de teller loopt op dit moment nog…). Dit was hoger dan iedereen had verwacht en dat was te merken aan het applaus.

Het is voor ons altijd hartverwarmend om te zien hoeveel energie mensen erin stoppen om een dergelijk evenement tot een succes te maken. Niet alleen door de organisatie van de 24 uur voor KiKa maar ook door het grote aantal vrijwilligers dat zich heeft ingezet. Ook een woord van dank en lof voor Burgemeester Wolfsen die onze Stichting een warm hart toedraagt.