ProNovaCollege steunt met microkredietproject

Op 27 juni 2012 hebben leerlingen van leerjaar 2 van het ProNova College  de heer Ton Legerstee van KiKa een cheque van € 200 overhandigd.
Deze opbrengst is tot stand gekomen door middel van een microkredietproject. Eerst moest een groepje een goed plan bedenken om een bedrijfje te starten. Ieder groepje moest een manier bedenken om met geleend geld zoveel mogelijk winst te maken, zodat je het geleende geld kon terugbetalen en ook nog geld overhield. Ze moesten op onderzoek uitgaan om te weten wat de kosten zouden zijn.
Daarna moest een prijs voor het product worden bepaald. Ieder groepje kreeg van school een startkapitaal van 10 euro. Hiermee werden de te verkopen spullen aangeschaft. Tenslotte werd een reclameposter gemaakt om iedereen in de school te laten weten wat er te koop was.

kika

Hierna werden de producten in de pauzes verkocht. Na afloop werd er natuurlijk geteld hoeveel geld er in het geldbakje terecht was gekomen.  Alle groepen hebben het goed gedaan, want er werd heel wat winst gemaakt.
In totaal is er met het microkrediet een winst behaald van ruim € 100. De directeur van de school, de heer K. van Os heeft het bedrag aangevuld tot € 200,00. In overleg met de leerlingen is besloten dit bedrag aan KiKa te geven.

Tijdens een gezamenlijke bijeenkomst in de kantine van de school vertelde de heer Legerstee dat steeds meer kinderen genezen van kanker, maar dat nog steeds veel geld nodig is om deze ziekte beter te kunnen bestrijden. Hij bedankte de leerlingen voor hun inzet en steun.

 

http://maps.googleapis.com/maps/api/staticmap?maptype=’satellite’\&center=0,0&size=0x0&zoom=0&markers=color:4|label:’|0,0&sensor=false ‘