Over de Alpen voor KiKa

Over de Alpen voor het goede doelEen aantal kinderen (Jelle, Feride, Loes, Susan, Romee, Joris, Mirna, Lori, Kelly, Wirin en Jeanine) uit groep 7 van de Paus Joannesschool te Haaksbergen zijn eind vorig schooljaar op eigen initiatief gestart met een actie voor KiKa. Door o.a. flessen in te zamelen en klusjes te doen wordt er geld bij elkaar gespaard voor KiKa.
Een aantal sportievelingen vonden dit idee zo geweldig, dat ze besloten hebben er een andere actie aan te koppelen, waardoor er nog meer geld voor KiKa binnen kan komen, die op een later tijdstip door de kinderen aangeboden kan worden.
De vader van Jelle gaat in de week van 14 september de Marmotte fietsen met 5 andere heren. De Marmotte is een tocht van 174 km waarbij 4 flinke bergen beklommen moeten worden waaronder de Alpe d’Huez (ongeveer 12 uur fietsen…). Hiervoor hebben zij al een aantal leuke sponsoren gevonden!


TC/Tubantia d.d. 19.09.2008
BOURG-D’OISANS – Het was een helse tocht van bijna 180 kilometer over vijf loodzware Alpencols.De Galibier was de zwaarste col van de vijf Alpenreuzen die ze moesten bedwingen. Maar ze hebben het gehaald. Woensdagmorgen vertrok een groepje Haaksbergse basketbalkameraden in alle vroegte vanuit het Franse Bourg-d’Oisans aan de voet van de Alpe d’Huez voor de monsterrit La Marmotte. Een tocht van 180 kilometer met heel veel klimmen over vijf gevreesde Alpencols: de Col du Glandon, de Télégraphe, de Lautaret, de Galibier en als slotakkoord de martelgang naar de top van Alpe d’Huez.
De Haaksbergenaren Roberto en Frank Spoor en Rob Steenberg trokken samen met Han Busschers (Enschede) en Herman Kemerink (Borne) de stoute schoenen aan. Steenberg had de Marmotte in juli al gereden en ging dit keer als verzorger mee.

De anderen hadden allemaal al een of meerdere keren een Alpencols bedwongen. Maar dit was van een heel andere orde. "We fietsen al een tijdlang met elkaar en wilden de Marmotte rijden", vertelde Spoor voor vertrek. "Maar dan moesten we het wel ergens voor doen; voor een goed doel dus. Dat werd KiKa (Kinderen Kankervrij)." Er werd een paar duizend euro sponsorgeld binnen gehaald.

Zoon Jelle Spoor zamelde met klasgenootjes uit groep 5 van de Paus Joannesschool lege flessen in en dat bracht ook nog eens 148 euro op. De fietsers hadden geen speciale reden om voor KiKa te kiezen. "Niemand van ons kan er over meepraten, maar we weten allemaal dat kinderen en kanker niet bij elkaar passen."
Rob Steenberg, die de Marmotte eerder dit jaar in een officiële rit binnen de gestelde tijd aflegde, sprak na binnenkomst woensdagavond zijn bewondering uit voor de prestatie van de mannen. "Dik binnen de 13 uur! Dat is de limiet van de Marmotte-wedstrijd in begin juni. Knap hoor." Het biertje na afloop werd koud gezet voor de volgende dag. "Op de Galibier", verzuchtte Spoor ’s avonds in het hotel, "hadden we het even heel moeilijk. Wat een berg."
Wie nog wil storten: rek. nr: 3172.87.281 t.n.v. S. Spoor o.v.v. KiKa-Club.