Oranjeconcert in de Bonaventurakerk in Woerden voor KiKa

Oranjeconcert in de Bonaventurakerk in Woerden voor KiKaOp zaterdagmiddag 30 april 2011 om 12:30 uur wordt er weer een feestelijk Oranjeconcert gegeven in de Bonaventurakerk in Woerden ten bate van KiKa.

De laatste keer dat zangeres Petra Berger, pianist Jan Vayne en dirigent en organist Martin Mans in de Bonaventurakerk stonden was tijdens een Kathedraalconcert in november. Op de bijzondere avond dat Martin Mans zijn koninklijke onderscheiding ontving uit handen van de locoburgemeester van Woerden. Het concert op de 30ste van april staat in het teken van de vaderlandsliefde. Overbekende vaderlandse melodieën worden gecombineerd met populaire liederen.

Het vocaal ensemble The Martin Mans Formation brengt een scala aan nieuwe arrangementen ten gehore, Petra Berger en Jan Vayne borduren verder op hun theatershow en klaviervirtuozen Mans en Vayne bespelen vliegensvlug, vierhandig de vleugel en dit alles met een oranje tintje. Daarnaast wordt het publiek gevraagd een bijdrage te leveren door mee te zingen met de overbekende vaderlandse klassiekers.

Oud-burgemeester van De Ronde Venen, Dick Boogaard, fungeert op deze feestelijke middag als spreekstalmeester en verzorgt op unieke wijze de presentatie van het Oranjeconcert. Hij is samen met Martin Mans de initiatiefnemer voor deze evenementen, die tegenwoordig Woerden in plaats van Mijdrecht als thuisbasis hebben. Het concert is vrij toegankelijk voor jong en oud en wordt mede mogelijk gemaakt door enkele Woerdens en Mijdrechtse bedrijven.

Iedereen heeft vorig jaar gul gegeven voor het goede doel Kinderen Kankervrij. Daarom is besloten dit jaar wederom de opbrengst van de inzameling te doneren aan KiKa. Juist omdat hulp voor KiKa nodig blijft.

De deuren openen om 11:45 uur aan de Rijnweg 60 in Woerden. Iedereen is van harte welkom, maar let op: Vol is vol!

Zie ook www.kathedraalconcerten.nl