Mette’s Motto

Mette’s Motto: gun iedereen lichtjes voor het nieuwe jaar!!

Zoals eerder te lezen was op de site van Kika had Mette Wassing, 6 jaar, een oliebollen actie bedacht, waarbij haar opa haar graag wilde helpen. (En natuurlijk oma, papa en mama)
Oudejaarsdag was het eindelijk zover! Na een intensieve voorbereiding: sponsors benaderen, uitnodigingen maken en ronddelen, ingrediënten verzorgen, etc. kon de actie Mette’s Motto eindelijk van start op 31 december.

De actie is breed gedragen in Hardenberg: Zo nam Albert Heijn de ingrediënten voor zijn rekening, Mette was zelf bij dhr. De Boer van Albert Heijn langs gegaan om te vragen of hij iets voor de actie wilde doen.
Daarnaast had De Printer alle uitnodigingen gedrukt, BB&L verzorgde tafels en banken en Fortune verzorgde de warmhoudketels en de koffie. De tent kwam van de straatvereniging.

Uiteindelijk hebben we de hele straat en de hele school van Mette uitnodigingen gebracht. En alles werd enthousiast ontvangen, dus wat konden wij verwachten?
Nog voor 14.00 uur kwamen er al mensen vragen naar oliebollen, maar het beslag was nog in de maak. Maar toen de eerste bollen uit de pan kwamen werden die gelijk verkocht en het liefst per zak.  We hebben gebakken tot ongeveer 17.30 uur en zijn daarna snel gaan opruimen om oud en nieuw te kunnen vieren.
Met oma’s snert net achter de kiezen waren wij wel erg nieuwsgierig wat de middag had opgebracht. Dit was ver boven onze verwachting, namelijk € 950.-

Wij zijn heel erg dankbaar voor iedereen die ons geholpen heeft en iedereen die bij ons oliebollen heeft gegeten. Dankzij u allen kunnen wij Kika een mooi bedrag doneren van € 950.-
Hopelijk  gunnen we de kinderen met kanker zo ook een lichtje voor het nieuwe jaar!!

Mettes Motto