Met een lelijke eend door Afrika

Met een lelijke eend door AfrikaIn november 2008 gaan Bert Wernke en Jorg Kosterman, met een oranje-witte lelijke eend een tocht van 9.000 km maken door Afrika. Zij doen mee aan de Touareg Trail, een rally met ‘lelijke eenden’ van Brussel naar Benin in midden Afrika. Naast het avontuur hebben zij als doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor Kika.
De rally wordt voor de vierde keer georganiseerd en zal ongeveer een maand duren. Op www.2cvpower.nl staat alles te lezen over de voorbereidingen en zullen zij tijdens de tocht ook gevolgd kunnen worden.

Zij leggen dan 9.000 km af, dwars door de Sahara, de Sahel, en de jungle om te eindigen op de witte palmstranden van Benin. In totaal doen er 24 teams mee uit diverse Europese landen. In deze rally gaat het er niet om wie het snelste is, het gaat erom dat we het met z’n allen halen. De eend die hun naar het eindpunt moet brengen, is niet zomaar een eend. De oranje KiKa eend is speciaal geprepareerd. Een verstevigde bodem, rolbeugel, luchthoorn, extra dashboardmeters voor oliedruk, speciale stoelen, miststralers, aangepaste wielkappen, en nog veel meer. Ook gaan er extra benzinetanks mee, watertanks en niet te vergeten extra banden en rijplaten. Al deze aanpassingen zijn nodig om eventueel door het water te kunnen, maar ook door het zand van de woestijn want asfaltwegen zijn er in Afrika niet of nauwelijks. Niet alleen het avontuur trekt ze, ook de mogelijkheid om geld in te zamelen. Daarom hebben zij ook speciaal voor deze tocht de stichting People Support opgericht. Via deze stichting willen zij zoveel mogelijk geld bijeenzamelen voor de KiKa. Op dit moment hebben zij al verschillende sponsors gevonden. Omdat iedere euro telt, vragen zij aan relaties, vrienden en bekenden of zij iets over hebben voor het goede doel. Op 1 november vertrekken zij vanuit Brussel en hopen begin december weer terug te zijn in Nederland om dan een mooie geldelijke bijdrage te leveren aan het onderzoek naar kanker bij kinderen.Met een lelijke eend door Afrika

Begin datum: 1-11-2008
Eind datum: 1-12-2008