Maas en Waal voor KiKa

Maas en Waal gaat voor KIKAEen avond om nooit te vergeten…. 8 November 2008 was het benefietconcert met het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht, Johnny Logan, Willeke Alberti, Brigitte Nijman, Bert Heerink en Boudewijn de Groot. Vrienden van KiKa samen met Rotaryclub Maas en Waal zorgden voor een opbrengst van ruim € 40.000,-, meer info op www.8november.nl.

Kinderen met Kanker. Hét schrikbeeld van ouders, familie, vriendjes en iedereen in de omgeving. Kinderen mogen eigenlijk geen kanker krijgen. Maar kinderen krijgen wel kanker, óók in Maas en Waal. Ook Diederick Paul, die op zesjarige leeftijd aan leukemie overleed. Sindsdien zet zijn moeder zich in om geld in te zamelen voor KiKa. Zo kwam de Rotaryclub Maas en Waal in beeld, die het initiatief omarmde.

Met veel sponsoring door bedrijven, instellingen en particulieren werd gebouwd aan een groot Benefietconcert door het complete orkest van de Koninklijke Luchtmacht met een keur van artiesten. Na een jaar voorbereiding konden op 8 november de zalen van Activeworld in Druten open voor het grootse evenement.

Het orkest bewees van begin tot eind zijn grote klasse. Verder stonden op het programma Johnny Logan, Willeke Alberti, Brigitte Nijman, Bert Heerink en Boudewijn de Groot, allemaal artiesten van formaat. Diana Matroos presenteerde alles in stijl. Willeke Alberti raakte de harten van het duizend-koppige publiek met de in deze setting uiterst gevoelige nummers Samenzijn en De glimlach van een kind. Boudewijn de Groot, liet horen waarom hij nog steeds zo’n gevierde zanger is. Hij was het sluitstuk met het lied Het Land van Maas en Waal. Het overbekende lied kreeg bijval van bijna alle duizend aanwezigen. Na een dankwoord aan allen die zo belangeloos hebben meegewerkt om de avond tot een succes te maken konden de voorzitter van de Rotaryclub, Ursula Moonen en Jeanine Paul, Diedericks moeder, aan Rien Schimmel van KiKa een cheque overhandigen van € 41.389,-. Het fantastische bedrag komt vrijwel overeen met de een jaar eerder opgestelde begroting van het project.

Alle artiesten samen zongen tot besluit nog eenmaal het lied van Maas en Waal. De zaal barste nogmaals uit zijn voegen. Onder de indruk van dit onvergetelijke evenement en van het resultaat dat met z’n allen is bijeengebracht ging iedereen rechtstreeks of via de VIProom voldaan huiswaarts.
Maas en Waal gaat voor KIKA
Maas en Waal gaat voor KIKA