Lions Club Delft Princestad schenkt 10.000 euro

Lions Club Delft Princestad schenkt 10.000 euroLions Club Delft Princestad voert een zeer succesvolle actie voor KiKa.
President Jaap Gelling van de Lions Club Delft Princestad overhandigde donderdag 12 juni 2008 een cheque ter waarde van 10.000 euro aan Freek van der Veen, ambassadeur van KiKa. Dit gebeurde in de Nonnerie van het Prinsenhof in Delft.

Het bedrag dat de Lions Club Delft Princestad heeft geschonken, is ingezameld tijdens de jaarlijkse wijnactie van de club in restaurant de Zwetheul eerder dit jaar. De afgelopen jaren werd ieder jaar meer geld ingezameld tot het recordbedrag van 10.000 euro dit jaar. De wijnactie is populair vanwege de gunstige prijs-/kwaliteitverhouding en het goede doel dat met de actie wordt gediend. Ook de leverancier van de wijn, Wijnkooperij de Lange uit Oosterhout, heeft daaraan bijgedragen.

Naar schatting ruim 150 mensen uit Delft en omstreken namen deel aan de actie. De Lions Club is een internationale serviceclub met als motto ‘wij dienen’. Met deze gedachte proberen Lions oplossingen te vinden voor problemen in de samenleving. Nederlandse Lions richten zich vooral op het creëren van mogelijkheden voor kansarme kinderen, het organiseren en begeleiden van vakanties voor zieken en gehandicapten en financiële ondersteuning van goede doelen. Steeds meer plaatselijke organisaties doen tegenwoordig een beroep op de Lionsclub in hun omgeving voor immateriële en materiële hulp.