KiKa Koag-dag in Krimpen a/d IJssel

Kinderen in de leeftijdscategorie van 6 tot 12 zetten zich in voor hun zieke leeftijdsgenootjes. Dit doen zij door hun deelname aan de sponsorloop tijdens de KiKaKOAG-dag. Bezoekers van de KiKaKOAG-dag die buiten deze leeftijdscategorie vallen, kunnen zich op een andere manier inzetten voor KiKa. Dit kunnen zij doen door hun deelname aan de loterij of het doneren van geld in een van de collectebussen die rondgaan tijdens het evenement.

De KiKaKOAG-dag, een dag die geen KOAG-lid, Krimpenaar of sponsor missen mag… KOAG is 60 jaar! Dat moet gevierd worden. Zo dacht de korfbalvereniging KOAG er ook over. Ter ere van het 60 jarig jubileum van KOAG wordt er een feestdag georganiseerd. Compleet met een spectaculaire opening, een sponsorloop, spelletjes en loterij moet de dag een succes worden. Daarbij wordt er geld ingezameld voor het goede doel KiKa.

Saskia en Yvonne zullen dit evenement organiseren. Zaterdag 20 juni 2009 is iedereen welkom op het terrein van KOAG, te Krimpen aan den IJssel. Saskia en Yvonne zijn beiden lid van KOAG. Zij kwamen met het idee om een dag voor het goede doel KiKa te organiseren. Omdat zij hiervoor graag het KOAG-terrein wilden gebruiken, werd er een gesprek met het bestuur van KOAG geregeld. Ideeën werden uitgewisseld en dit bracht hen tot het besluit om de sponsordag voor KiKa te combineren met de verjaardag van KOAG. KOAG is namelijk meer dan alleen een korfbalvereniging. De vereniging uit Krimpen is betrokken bij haar omgeving. Er worden korfballessen gegeven op basisscholen in Krimpen aan den IJssel en de vereniging zet zich in voor gehandicapten door trainingen en wedstrijden voor geestelijk gehandicapten te organiseren.

Ook heeft KOAG een Jeu-de-boules afdeling waar ouderen veel plezier in hebben. Omdat KOAG dit jaar de mooie leeftijd van 60 jaar heeft bereikt, is het tijd voor een groot feest. De omgeving van de vereniging kan hier van meegenieten. Om de feestdag een maatschappelijk tintje te geven, is ervoor gekozen om geld in te zamelen voor een goed doel. Saskia en Yvonne zetten zich in voor KiKa omdat zij het belangrijk vinden dat deze ziekte beter kan worden aangepakt. Zij willen kinderen helpen die lijden aan de ziekte en voorkomen dat er nog meer kinderen met deze ziekte te maken hebben.
Adres: Driekamp 5 2924 AN Krimpen aan den IJssel