KiKa-avond4daagse groot succes

Het weer zat niet helemaal mee, maar dat mocht de pret niet drukken. Bijna driehonderd wandelaars finishten vrijdagavond op het Diekhuusplein op de slotavond van de KiKa-avondvierdaagse. En een feest was het zeker! Zo werden alle lopers uitgezwaaid en op weg gestuurd met heerlijke live muziek van de Roffels van Zuidwester en kwam iedereen binnen met vrolijke muziek van Happy Music. Dat niet alleen, de finish was ook nog eens een rode loper met een kleurrijke ballonnenboog van Partyservice Mierop uit Ouddorp. Om de binnenkomst voor de lopers nog leuker te maken, heeft Biedermeier Expresse uit Middelharnis bloemen geschonken die verkocht konden worden. “De opbrengst van die bloemen is helemaal voor KiKa, dat is toch geweldig?!” aldus een blije Kees Witte.

Avondvierdaagse: “Het was ongeveer vijftien jaar geleden dat er een avondvierdaagse was georganiseerd in Middelharnis en Sommelsdijk, dus ik heb de handen ineen geslagen met Hart van Goeree-Overflakkee en we hebben in vijf weken, met grote hulp van KiKa-vriendjes die ook bij de Omloop werken en in team K-G-O zitten, dit hele evenement op poten gezet,” vertelt KiKa-ambassadeur Kees Witte trots. “We hadden in eerste instantie al 187 aanmeldingen en daar zijn dinsdagavond, tijdens de startavond, nog bijna honderd aanmeldingen bijgekomen en uiteindelijk hadden we 285 deelnemers.” Deelnemen kon al voor € 5,-. “Inschrijfgeld was inderdaad vijf euro en bij de bevestigingsmail kreeg iedereen ook een sponsorformulier. Het was niet verplicht, maar de mogelijkheid was er wel. Als iemand het dus wel leuk vond om zich te laten sponseren voor de loop dan kon dat,” zegt Kees. “We hadden ook drie afstanden, drie, vijf en tien kilometer.” Bij binnenkomst op vrijdagavond 12 mei werden alle lopers beloond met een echte KiKa-medaille, een KiKa-sleutelhanger en een snoepsleutel.

Opbrengst: Het lopen van een avondvierdaagse doe je natuurlijk sowieso voor de lol, maar bij deze speciale KiKa-vierdaagse werd er ook geld verdiend voor het goede doel. “Leeg, moe, heimwee, maar ook blij, voldaan, trots en dankbaar,” schrijft Kees op donderdagavond laat op zijn Facebookpagina. “Ik ben blij dat we een fantastische KiKa-avondvierdaagse hebben gehad in Middelharnis. Ik ben voldaan omdat het weer gelukt is er iets moois van te maken en ik ben dankbaar omdat iedereen, in welke vorm dan ook, heeft geholpen om het fantastische bedrag van € 5.216,45 op te halen voor KiKa! Namens KiKa en de kids voor wie het doen wil ik graag de lopers, de sponsors en de vrijwilligers enorm bedanken.”