Kerstmarkt op basisschool IKC Abacus

Op woensdagavond  21 december is op IKC de Abacus in Huissen een grote kerstmarkt gehouden. Alle kinderen, van klein tot groot, zijn 3 middagen druk geweest met het maken van de meest prachtige werkjes om te verkopen tijdens deze markt. Daarnaast waren er nog vele andere activiteiten. Zo was er een wensboom. Van alle mooie wensen hebben wij er 3 uitgekozen om in januari in vervulling te laten gaan.

In een van de kramen stond een vaas gevuld met kerstballen. Het juiste aantal van 107 is precies geraden door Jaimy uit groep 8a. Iris uit groep 7b raadde bijna het gewicht van de kerststol, die maar liefst 1228 gram woog. Beiden mogen alles mee naar huis nemen. De ondernemersvereniging van Huissen stelde veel en mooie prijzen beschikbaar voor een loterij, waarvan alle loten verkocht werden.

Een flink aantal ouders bracht de mooiste en lekkerste zelfgebakken koeken en taarten mee, die in het restaurant gekocht of gegeten konden worden. Natuurlijk was er ook glühwein. Daarnaast zijn veel gezinnen op de foto gegaan met de kerstman, hebben in de bioscoop gezeten, de nagels laten lakken, de rendieren in de sjoelbak te eten gegeven en geluisterd naar al het moois dat te zien en te horen was op het open podium.

Wij willen iedereen die op wat voor manier ook een bijdrage heeft geleverd, heel hartelijk bedanken. We kunnen terugkijken op een sfeervolle markt met een mooie opbrengst van ruim € 2.000. De gehele opbrengst gaat naar een door de kinderen gekozen goed doel, namelijk KiKa.