Kanjerfestival Oostvoorne levert 65.000 euro op!

KIKA KanjerfestivalHet KIKA Kanjerfestival in Oostvoorne was een enorm succes. Tijdens het Groot Oostvoornes Diner, waar de keukenbrigade van Restaurant en Catering een uitstekend 7 gangendiner bereidde werd en passant het wereldrecord gangendiner koken verbeterd. Aan Herman de Haan van KiKa kon aan het eind van de avond een cheque van 65.000 euro worden overhandigd.

Het grote sponsordiner dat afgelopen zondag op de Hofwei in Oostvoorne plaatsvond is een enorm succes geworden. Het initiatief dat Sebby en Simona Klay van restaurant Carpe Diem en Dennis Beesemer van Beesemer Licht en Geluid in Oostvoorne ruim anderhalf jaar geleden namen bleek een regelrecht schot in de roos.

Gesteund door een leger van zeventig vrijwilligers in bediening, keuken, beveiliging en organisatie schotelden zij de deelnemers aan het Groot Oostvoornes Diner een waar spektakel voor. Dinerzanger Ger Vos, het Rotterdams Jazz Trio en Andrew Dean en DJ Dennis Beesemer zorgden belangeloos voor een zeer geslaagde muzikale omlijsting.
De keukenbrigade van restaurant Carpe Diem, die voor de gelegenheid was uitgebreid met vier bevriende koks, leverde een geweldige prestatie.

Naast het uitstekende 7-gangenmenu dat aan de 220 gasten werd geserveerd, slaagden de koks er ook in om het wereldrecord gangenmenu koken te behalen. De gourmands aan de recordtafel kregen veertig geheel verschillende gerechten voorgezet, waarmee het wereldrecord is gevestigd. Het wachten is nu op erkenning door het Guinness Book of Records. De aanwezige notaris hield het aantal gangen scherp in de gaten.

De avond begon voor de organisatie met een enorme opsteker. Herman den Blijker slaagde erin om een diner in zijn restaurant Las Palmas met Miss Nederland, voorafgegaan door een spectaculaire boottocht van Scheveningen naar Rotterdam, twee maal te verkopen aan de hoogste bieder. Toen twee bieders allebei 12.500 Euro boden, stelde hij namelijk de prijs twee keer ter beschikking!
De heer Herman de Haan, secretaris van de stichting KiKa, sprak zijn waardering uit voor dit Oostvoornse initiatief en nam de cheque van 65.000 Euro dankbaar in ontvangst uit handen van Rens van der Blom van ‘Oostvoorne voor KiKa’. Het was de grootste cheque die hij tot nu toe heeft mogen ontvangen.

Mede door deze bijdrage kan het KiKa haar belangrijke werk op het gebied van de bestijding van kanker bij kinderen blijven uitvoeren.
Aan het eind van de avond werden alle vrijwilligers en sponsors uitgebreid bedankt voor hun bijdragen aan het welslagen van dit evenement.