Job Hunters Centre Amsterdam schenkt de Rabobank Startersprijs

Dinsdag 6 november namen acteur Peter Faber en vrijwilliger Roel van Driel een cheque in ontvangst voor KiKa. De cheque van € 2.000 werd aangeboden door Monique van Akkeren en Richard Hopman van Job Hunters Centre Amsterdam op het hoofdkantoor van Rabobank Waterland en Omstreken. Job Hunters Centre Amsterdam won afgelopen jaar de Rabobank Startersprijs 2011. Zij ontving hiervoor een geldprijs van € 2.000 voor hun ondernemingspensioen. Monique van Akkeren vertelt: “Wij zijn ooit gestart met ons bedrijf om ons eigen werk te kunnen genereren. Het succes wat we tot nu toe behaald hebben, willen we graag delen met mensen. Vanuit het werk hebben we veel contact met mensen die in de ziektewet zitten. We weten als geen ander wat ziektes met mensen doen. Daarom is onze schenking van de Rabobank Startersprijs aan kinderen die ziek zijn een bewuste keuze. Die hebben nog een heel leven voor zich.” “Mijn lijf heeft dan wel een beperking, maar ik bén geen beperking. Ik zit in dat lijf en kan met mijn mogelijkheden sporten en spelen. Ik kan in actie komen. Ik kan het, ik wil het en ik doe het. Nu!” Met die gedachten voor een kind nam Peter Faber niet één, maar twee cheques in ontvangst. Eén voor KiKa en één voor zijn eigen Peter Faber Stichting die kinderen actief in het leven laat staan.

De laatste cheque was een initiatief van Monique van Akkeren en Richard Hopman, die in aanraking met deze stichting kwamen toen ze de acteur benaderden voor de uitreiking van de cheque voor KiKa. Zowel Peter Faber als Roel van Driel waren erg blij met de cheque voor Kika. Roel: “We waarderen deze gift enorm. Met iedere gift, klein of groot, kunnen we weer een hoop doen in de strijd tegen kanker.” Prachtig initiatief Hoewel de Rabobank Startersprijs bedoeld is om de startende ondernemer verder te helpen, vindt Rabobank Waterland en Omstreken het een prachtig initiatief van Job Hunters Centre Amsterdam. “Als coöperatieve bank weten en vinden we dat je samen meer bereikt dan alleen. Door mensen met elkaar te verbinden. Dat wij hebben kunnen helpen met een verbinding tussen een startende ondernemer en een goed doel als KiKa, is iets waar we erg trots op zijn.”, vertelt Henny Maes, Directievoorzitter van Rabobank Waterland en Omstreken.

http://maps.googleapis.com/maps/api/staticmap?maptype=’satellite’\&center=0,0&size=0x0&zoom=0&markers=color:3|label:’|0,0&sensor=false ‘