Ger van den Broek – Santiago de Compostella

Schermafbeelding 2014-04-16 om 22.01.00Na heel veel jaren met ontzettend veel plezier te hebben gewerkt, heeft mijn vader –Ger van den Broek- besloten om ‘echt’ met pensioen te gaan. Degenen die hem goed kennen, zullen weten dat dit een lastige dobber gaat worden voor hem. Niets doen komt niet in zijn woordenboek voor…. De laatste tijd is hij druk bezig geweest met het vinden van een nieuwe uitdaging. En die is gevonden! Op 1 juni vertrekt hij naar Santiago de Compostella! Deze tocht wil hij op de fiets in ongeveer 6 weken af gaan leggen. De fiets is inmiddels aangeschaft en het trainingsprogramma is gestart! Van zijn tocht wil mijn vader graag een sponsortocht gaan maken. Zo dient zijn nieuwe uitdaging ook een goed doel. Met zijn fietstocht wil hij geld in gaan zamelen voor KiKa. In de eerste plaats willen we natuurlijk graag dat pap gezond en veilig Santiago bereikt. Maar wat zou het fantastisch zijn wanneer hij daarmee een mooie donatie kan doen aan KiKa. Het zou fantastisch zijn wanneer hij op 1 juni kan starten met een mooi bedrag aan sponsorgeld voor KiKa in het vooruitzicht!

Schermafbeelding 2014-04-16 om 22.00.41De pelgrimsroute naar Santiago de Compostella is de pelgrimsroute naar het graf van de apostel Jakobus in Santiago de Compostella in Spanje. Volgens een legende zou het graf van de apostel Jakobus, een van de discipelen van Jezus, zich hier bevinden. Zijn stoffelijk overschot zou, nadat hij in Palestina was onthoofd, in een stenen boot zijn gelegd waarin twee van zijn discipelen meereisden. De boot bereikte vanzelf de Galicische kust, waarna het dode lichaam werd begraven in de berg Libredón. Over het graf verrees een machtige basiliek. De pelgrimsroute naar Santiago de Compostella loopt vanuit alle hoeken van Europa en zelfs Noord-Afrika naar Santiago de Compostella en Finisterre.

De route vanuit Nederland bestaat uit 3 trajecten: * traject 1 Steijl – Tours (ca 900 km), * traject 2 Tours – St. Jean-Pied-de-Port (ca 750km), *traject 3 St. Jean-Pied-de-Port – Santiago (ca. 1000km). Door Saskia Dijkstra- van den Broek.