Gabe heeft vanaf groep 6 zijn haar gespaard om te doneren 

Gabe (jongen van 13) had altijd al redelijk lang haar. In groep 5 begon hij met rugby spelen. In zijn team zat een jongen die heel lang haar had. Na een jaar had zijn teamgenoot zijn haar afgeknipt en aan KiKa gedoneerd. Dit was onder andere aanleiding voor hem om ook zijn haar te laten groeien. Hij maakte namelijk opeens allemaal mensen in zijn omgeving mee die kanker kregen, waaronder een jongen van school, zijn opa en als laatste overleden zijn opa en de moeder van zijn vriend aan kanker. Dit allemaal bij elkaar zorgde ervoor dat hij erg gemotiveerd was om vol te houden. Als hij op vakantie aan de kust een roze wetsuit aankrijgt maakt hem dat niets uit. Als hij aangesproken wordt als meisje doet hem dat niets. Als zijn moeder wel een half uur bezig is om weer alle klitten eruit te krijgen, en dit doet echt erge pijn, blijft hij gemotiveerd en wil niet opgeven.

Het afgelopen jaar in groep 8 zijn de kinderen de laatste maanden erg druk geweest met het leren van de musical en wat zou het mooi zijn om tijdens de eindmusical zijn haar eraf te laten knippen ten overstaan van alle ouders, opa’s, oma’s, broers en zusjes. Dit werd het doel! Het verhaal van de musical is zo dat het prima erin te passen is. Het gaat er in het kort over dat iedereen kind uit de klas op zijn eigen manier naar het laatste klassenfeest komt. Gabe zegt dat hij wel met kort haar naar het feest wil. De klasgenoten zeggen nog: Ja, ja! In een volgende scene komen de kinderen een voor een het toneel op in de kleding die zij graag aan willen. Als Gabe het toneel opkomt heeft hij kort haar! Er klinkt een grote Oh door de hele zaal.

Tijdens de toespraak van de meester verteld hij vol trots dat Gabe met zijn dappere daad en doorzettingsvermogen KiKa weer eens goed op de kaart heeft gezet.
De week erna hebben we de vlecht aan stichting haarwensen opgestuurd met een kaartje erbij dat hij graag zijn haar doneert voor iemand die door Chemo zijn haar verloren heef