Fietsers van Tour de Frans III halen € 44.000 op voor KiKa

16-22 juni was het zover: Tour de Frans III. Afgelopen vrijdagmiddag kwam de karavaan binnen op de Parade in ‘s-Hertogenbosch. Motoren met sirenes, afgetrainde gezichten, vermoeide ogen, maar allen met een voldaan gevoel. Ze wisten het, deze Tour de Frans is een doorslaand succes geworden, er is veel geld opgehaald. Familieleden met spandoeken, blije kindergezichten en muziek stonden de tour op te wachten. Maar ook Albert van de Wetering, Toine van Loenhout en Frans Heeres waren er. Na het eten van Bossche Bollen en het drinken van een verdiend biertje werden op het podium lovende woorden uitgesproken. Wethouder Snijders vulde de cheque in, wel lastig in spiegelbeeld, € 44.000. Knap werk.

De afgelopen maanden zijn er verschillende activiteiten geweest om zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen, enkele voorbeelden: • Spinning marathon • Veiling • Loterij • Een lokaal 112 spektakel in Drunen • De tourbussen de regio in, geld ophalen in plexiglas bussen • De fietstocht. De organisatie heeft, samen met veel vrijwilligers, een prachtprestatie neergezet. Vele handen maken licht werk maar iedereen heeft keihard gewerkt. Zoals het er naar uit ziet was dit de laatste keer dat de Tour de Frans in de regio Brabant-Noord georganiseerd werd. Niet alleen omdat Brabant-Noord op gaat houden te bestaan, maar ook omdat het een hele klus is om dit op te zetten. Frans Heeres, de beoogde chef van Oost-Brabant, heeft aangegeven dat hij het een prachtig initiatief vind en dat hij zijn bijdrage bij de eerstvolgende tour zal leveren. Dat biedt perspectief. Ook de organisatie, die in eerste instantie aangaf dat het de laatste was, begint terug te krabbelen. Dat komt onder andere ook door de hartverwarmende terugkoppeling van veel renners en begeleiders over de saamhorigheid en teambinding die er gedurende het hele traject te bespeuren viel. Maar uiteindelijk is er maar een winnaar en dat zijn de zieke kinderen, moge de € 44.000, bijdragen aan het voorspoedige herstel van heel veel zieke kinderen. Want daar was het allemaal voor!!

Website: http://www.tdf2012.net/index.html

http://maps.googleapis.com/maps/api/staticmap?maptype=’satellite’\&center=0,0&size=0x0&zoom=0&markers=color:4|label:’|0,0&sensor=false ‘