Estafette Sponsorwandeltocht

De wandelgroep “Wij lopen voor KiKa” uit Doezum is bezig een estafette sponsor wandeltocht voor KiKa te organiseren. In de tweede week van september, van dinsdag 10 september t/m zaterdag 14 september, willen ze de tocht houden. De tocht is niet vanuit Doezum, maar ze beginnen in Duitsland, in het plaatsje Neurhede. Het is een bestaande route, het zogenaamde Hannekemaaierspad. De totale route is 168 km. “Wij verdelen de route in vijf delen: op de dinsdag wordt gelopen van Neurhede naar Gasselternijveen. Op de woensdag van Gasselternijveen naar Vries. Op de donderdag van Vries naar Wijnjewoude. Op de vrijdag van Wijnjewoude naar Oranjewoud en de laatste dag van Oranjewoud naar Lemmer. De afstand per dag ligt tussen de 32 en 35 km. Het is bedoeling dat we in groepen van tien personen lopen en dan kunt u zelf kiezen op welke dag u wilt wandelen. Deelname is geheel gratis en voor vervoer wordt gezorgd. We vragen alleen van je om zoveel mogelijk sponsors/geld (via het officiële sponsorformulier van KiKa) binnen te halen. Ben je geïnteresseerd om deze tocht mee te lopen voor KiKa kun je je aanmelden bij Henk Zwier, telefoon 0594-612056 of via dorpsbelangdoezum@gmail.nl o.v.v. naam, adres en op welke dag u wilt lopen. Er wordt u dan een sponsorformulier gemaild/bezorgd”. Het duurt nog een tijd voordat het september is, maar ze vragen wel om je zo gauw mogelijk op te geven, omdat er door de organisatie nog veel geregeld moet worden i.v.m. het vervoer. Als je mee wilt doen, kun je ook vroeg beginnen met het zoeken van sponsoren!

‘Hannekemaaierspad’: Duitse landarbeiders kwamen vroeger in het voorjaar naar Nederland om gras te maaien bij de rijke boeren in Groningen, Friesland en Noord Holland. De Nederlanders gaven deze mannen de bijnaam “Hannes”. In het najaar vertrokken ze weer naar Duitsland, de hele tocht werd lopend of per trekschuit gedaan. Omdat ze veel geld verdiend hadden, werden ze onderweg wel overvallen en beroofd. Het Hannekemaaierspad is zoveel mogelijk een reconstructie van de routes die de Hannekemaaiers vanaf de 17de eeuw gevolgd hebben. Daarnaast leidt het Hannekemaaierspad je ook langs bezienswaardigheden. Meer informatie over het Hannekemaaierspad vindt je op www.hannekemaaierspad.nl. De wandelgroep “Wij lopen voor KiKa” hoopt op veel deelnemers en dus veel sponsors, zodat ze er met elkaar voor kunnen zorgen dat er meer Kinderen Kankervrij zullen zijn.

http://maps.googleapis.com/maps/api/staticmap?maptype=’satellite’\&center=0,0&size=0x0&zoom=0&markers=color:4|label:’|0,0&sensor=false ‘