Doop Flintercarrier

Doop FlintercarrierTer Gelegenheid van de doop van de Flintercarrier werd aan KiKa een cheque overhandigd van 2.000 Euro. Het schip is gebouwd door IHDA Shipbuilding Service B.V. gevestigd te Krimpen aan de Lek voor Flinter B.V., reder en bevrachter, gevestigd te Barendrecht. De doop is verricht door Mw. Ir. A.G.Nijhof, Directeur Generaal Min. Verkeer en Waterstaat.

KiKa en de doop van de Flintercarrier De titel klinkt als een spannend verhaal en eigenlijk was dat het ook. Op 29 mei jongstleden is in Rotterdam aan de cruiseterminal de Flintercarrier gedoopt. Het ging niet om een roeiboot, geen watertaxi, maar een heus containerschip van ruim 140 meter lang. De Flintercarrier is gebouwd door IHDA in opdracht van vlootbeheerder Flinter. Elk schip en zeker eentje van dit formaat moet gedoopt worden.

Deze eer was aan mevrouw Ir. A.G. Nijhof Directeur Generaal van Ministerie van Verkeer en Waterstaat. In de regen heeft zij de fles champagne kapot laten gaan tegen de zijkant van het schip. De regen was voor de omstanders niet fijn; maar volgens een oud gezegde betekent regen op een belangrijke dag voorspoed. En voorspoed was er niet alleen voor de Flintercarrier. Ook voor KiKa was er op deze dag voorspoed. Volgens een scheepstraditie krijgt de persoon die de boot doopt namelijk een cadeau. Aangezien mevrouw Nijhof wegens haar ambt dit cadeau niet mag aannemen, hebben IHDA en Flinter besloten geld te schenken aan KiKa.

Mevrouw Nijhof heeft de cheque van 2000 Euro persoonlijk overhandigd aan een ambassadrice van KiKa. Na de huldiging was er de mogelijkheid om het schip te bekijken. De 5 lagen van het dekhuis heeft nog voor de nodige spierpijn gezorgd, maar het was de ervaring zeker waard. Een heel bijzonder schip: gemaakt door een bijzonder bedrijf, voor een bijzondere vlootbeheerder! Beste Flintercarrier, namens KiKa veel voorspoed en een behouden vaart! Verder info is te vinden op www.ihda.nl en www.flinter.nl Foto’s: www.stieber-fotografie.nl
Doop Flintercarrier
Doop Flintercarrier
Cruise Terminal, Rotterdam