DFW en UPC organiseren Achtste-Groepers VOD actie voor KiKa

achtste-groepers huilen niet-vriens

ACHTSTE-GROEPERS HUILEN NIET verscheen 15 februari in de bioscopen, bereikte binnen twee weken de Gouden Film status van 100.000 bezoekers en trok tot op heden al zo’n 300.000 bezoekers. Dit maakt ACHTSTE-GROEPERS HUILEN NIET tot de succesvolste Nederlandse familiefilm van 2012.
Angela Pruijssers, Manager VOD bij Dutch FilmWorks: “Achtste-Groepers Huilen Niet is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Jacques Vriens. Het bijzondere aan de boekverfilming is dat deze is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Akkie heeft echt bestaan. Ze heette  Anke en zat als leerlinge in de klas bij Jacques Vriens toen hij nog werkzaam was als basisschoolleraar. De film heeft op mij als moeder zo’n indruk gemaakt, dat ik het heel belangrijk vind om het KiKa op alle mogelijke manieren te steunen.” Daar sluit Anya Pieroen, Directeur communicatie van UPC zich bij aan: “UPC wil graag een waardevolle bijdrage leveren aan de strijd tegen deze ziekte. Daarom wordt voor elke keer dat deze film verhuurd wordt een euro afgedragen aan KiKa, het fonds dat zich sterk maakt voor kinderen met kanker.”

Synopsis
De stoere Akkie (Hanna Obbeek) zit in groep 8 en is helemaal wild van voetbal. Tijdens schooltijd wordt haar klas door juf Ina (Eva Van der Gucht) klaargestoomd voor belangrijke zaken als de Citotoets, het schoolkamp en de finale van het schooltoernooi. Na schooltijd gaat ze het liefst voetballen met haar klasgenoten. Het kan haar niets schelen dat Joep (Nils Verkooijen) voetbal geen sport voor meisjes vindt. Ze is er hartstikke goed in en kan Joep makkelijk aan.
Maar dan wordt Akkie ziek. Gelukkig krijgt ze heel veel steun van haar klasgenoten en Juf Ina. Ondanks het verdriet kan de optimistische Akkie het niet laten om zich ook vanuit het ziekenhuis overal mee te bemoeien. Als het ernaar uit ziet dat ze het voetbaltoernooi moet missen, bedenkt Joep een cool plan voor haar… 
Het filmscenario, gebaseerd op het gelijknamige boek, is geschreven door Karen van Holst Pellekaan (LOENATIK, DE GELUKKIGE HUISVROUW).  Van het boek ACHTSTE-GROEPERS HUILEN NIET zijn ruim 100.000 exemplaren verkocht, van de filmeditie zijn al ruim 40.000 exemplaren verkocht.
ACHTSTE-GROEPERS HUILEN NIET is geproduceerd door Bijker (Harro van Staverden en David-Jan Bijker) en  Rinkel Film (Reinier Selen) in coproductie met de Evangelische Omroep en het Belgische Living Stone. De film werd onder meer gefinancierd door het Nederlands Fonds voor de Film, het CoBO Fonds Dutch FilmWorks en het Vlaams Audio Visueel Fonds.
Over KiKa
Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) is in 2002 opgericht door Frits Hirschstein en Maarten Stoopendaal (Directeur communicatiebureau Giftkikker). Aanleiding was het verzoek van Prof. Rob Pieters van het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam en Prof. Huib Caron van het Emma kinderziekenhuis in Amsterdam om te kijken of er meer geld beschikbaar kon komen voor onderzoek naar kinderkanker. In de eerste gesprekken met beide oncologen werd duidelijk dat de behoefte aan meer kinderkanker onderzoek zeer terecht was.

De genezingskans stond al geruime tijd `stil` op ongeveer 70%, terwijl de overtuiging er was en is dat door de vele beschikbare gen-datagegevens er een doorbraak mogelijk moest zijn. De genezingskans moet en kan omhoog en dat is al gebleken. In 2010 is de genezingskans van kinderkanker gestegen naar 75%. Ook op het gebied van kwaliteit van behandeling valt veel te verbeteren. De huidige chemo`s zijn dusdanig zwaar en agressief dat kinderen die vandaag genezen zijn verklaard op latere leeftijd alsnog bepaalde orgaandefecties kunnen krijgen.
Over UPC Nederland
UPC Nederland is in Nederland toonaangevend op het gebied van televisie, breedbandinternet en digitale telefoniediensten. UPC biedt in Nederland zo’n 1,8 miljoen klanten toegang tot de wereld van televisie. Hiervan hebben 1.037.600 abonnees voor digitale televisie gekozen. UPC heeft in Nederland 984.900 breedbandinternet abonnees en bedient 883.400 digitale telefonie abonnees (cijfers per 31 maart 2012). Het bedrijf wordt gedreven door de visie dat iedereen, onafhankelijk van aanwezige kennis of vaardigheden, toegang heeft tot de verrassende, maar complexe digitale wereld. UPC Nederland is een dochteronderneming van de internationale kabel- en mediagroep Liberty Global, Inc.
UPC streeft ernaar de beste kinderfilms op  haar video on demand dienst aan te bieden. Zo is UPC sponsor van het Cinekidfilmfestival waarbij de beste films na het festival ook bij UPC On Demand te zien zijn.