De Toekomst Voorbij

De Toekomst VoorbijJosé Uithol schreef naar aanleiding van de ziekte en het overlijden van haar zoon Tim een boek met de titel ‘De Toekomst Voorbij’. De royalties schentk zij aan KiKa en VOKK.

‘Het was begin augustus 2007 toen onze wereld niet meer draaide maar abrupt stil stond. Onze Tim, nog maar 15 jaar jong was getroffen door een hersentumor. Een zeldzame kiemceltumor die niet alleen in zijn prachtige brein huisde maar ook in zijn ruggengraat was uitgezaaid. Een reeks van operaties en zeer zware chemokuren volgden. Toen dat achter de rug was ook nog eens vele bestralingen en opnieuw een operatie aan zijn hoofd. Hoop en wanhoop volgden elkaar in rap tempo op en we wisten af en toe niet wat wij moesten verwachten van onze toekomst met elkaar. Tot die dag in januari 2008. Toen we hoorden dat de toekomst van Tim voorbij was. Er was geen genezing meer mogelijk er waren vele uitzaaiingen gevonden in de kleine hersenen. Waar haal je dan nog de kracht vandaan om door te vechten. Hoe vertel je het allermooiste wat je is overkomen, je eigen kind, dat er echt geen genezing meer mogelijk is en dat al zijn dromen voor later niet meer werkelijkheid gaan worden. Wat een drama. Op 12 maart 2008 heeft Tim zijn leven moeten loslaten, wij waren heel dichtbij hem, de wind nam hem mee. Tim was net 16 jaar oud geworden.

Op dat moment besloot ik dat ik alles wilde opschrijven. Zijn prachtige leven en alles wat hem overkomen is na die rauwe diagnose op een zomerdag in 2007. Ons leven na zijn dood. Hoe we hebben getracht ons zelf te herpakken en weer iets te vinden wat op een toekomst kan gaan lijken. Tijdens het schrijven bedacht ik dat dit boek vele doelen zou kunnen dienen. KIKA, de VOKK, Vereniging Ouders van Kinderen met kanker. Maar ook een monument voor Tim en een levend bewijs van zijn prachtige bestaan voor zijn zuster Roos. Misschien ook leesbaar voor mensen die een kind hebben met kanker of hebben verloren aan deze ziekte. Mij hielp het enorm om boeken te lezen van ouders die het zelfde meemaakten. Het gaf me troost om te weten dat meer mensen dit doormaken én weer verder gaan met hun leven. Kinderen mogen niet sterven aan kanker, het onderzoek moet doorgaan, elke dag weer. Daarom is het belangrijk dat we allemaal steunen! Dat dit boek daaraan mag bijdragen! Tim zou een duim opsteken, knipogen en zeggen ‘VET’! De Toekomst voorbij is op 4 september 2009 verschenen en is verkrijgbaar in elke erkende boekhandel. ISBN nummer 978-90-8834-940-9, uitgegeven door Boekscout in Soest.