Boek: Hoe weet een aspirientje waar de pijn zit?

Boek: Hoe weet een aspirientje waar de pijn zit?Dries Fortuin (1947-2004) de schrijver van Hoe weet een aspirientje waar de pijn zit? was huisarts. Omdat hij helaas overleed aan de gevolgen van kanker, kiezen zijn zonen ervoor om hun deel van de opbrengst van het geactualiseerde boekje aan stichting KiKa te schenken.

Huisarts Dries Fortuin was jarenlang de Telekids-dokter en deed het kinderspreekuur van AVRO´s Servicesalon. In zijn praktijk en op televisie kreeg hij allemaal vragen van kinderen over ziekte en gezondheid. Al deze grappige, ontroerende en soms ook indringende vragen van kinderen en de kindvriendelijke antwoorden werden in 1991 gebundeld in het boek Hoe weet een aspirientje waar de pijn zit?

Nu, twintig jaar later, verschijnt er een geactualiseerde editie van dit onmisbare en leuke naslagwerk. Met enige aanpassing van de drie zonen, waarvan er twee inmiddels ook arts zijn, zijn alle vragen opnieuw gebundeld.

Irene Moors die zich inzet voor KiKa en tevens samen werkte met Dries Fortuin bij Telekids zei over dit boekje: ‘Een bijzonder leuk en leerzaam boek dat elk kind in huis zou moeten hebben. Ook als ze geen dokter willen worden later. Geweldig dat een gedeelte van de opbrengst bestemd is voor KiKa. Meer onderzoek vergroot de kans op genezing van kinderen met kanker en dat willen we natuurlijk allemaal!

Hoe weet een aspirientje waar de pijn zit? Nu verkrijgbaar in de boekhandel ISBN: 978 90 5831 550 2 Prijs: € 14, 95 ( een deel van deze opbrengste gaat naar KiKa).