boek: ‘Een kikker in mijn buik’: opbrengst voor KiKa en VOKK

In het boek ´Een kikker in mijn buik´ van Valerie Strategier lezen we wat zij meemaakt als kind met kanker. Uniek is dat het verhaal wordt geschreven vanuit de gedachten van het kind.  "Aangrijpende, verrassend geestige en altijd hoopvolle relaas van een kind met kanker." De opbrengst gaat naar KiKa en VOKK (Vereniging Ouders Kinderen en Kanker)

Valerie is zeven jaar oud als wordt ontdekt dat ze nierkanker (een Wilms’ tumor) heeft. Met spoed wordt ze opgenomen in het ziekenhuis. Eén van haar nieren wordt weggehaald en ze wordt bestraald. Tien maanden lang krijgt ze chemotherapie.

In ‘Een kikker in mijn buik’ lezen we wat Valerie meemaakt als kind met kanker. Door de ogen van het kind zien we de ondraaglijke taak van haar moeder om de haren van haar toch al kalende hoofd te knippen. De onmacht van haar vader. De ontelbare, pijnlijke prikken in haar hand. Hoe Valerie vecht tegen de chemoprikken, omdat ze niet begrijpt dat die haar juist beter maken – ze wordt er immers alleen maar ziek van. De misselijkheid. De afgedragen petjes. Het pesten op het schoolplein. Maar het boek gaat ook over de jaren daarna, over de angst voor terugkeer van kanker, de mogelijke nawerkingen van de chemo en bestraling, over de psychische weerslag waar Valerie in haar puberteit tegenaan loopt.

‘Een kikker in mijn buik’ is het aangrijpende, verrassend geestige en altijd hoopvolle relaas van een kind met kanker.Het boek is nu te bestellen bij alle boekhandels. Vanwege de grote belangestelling is er al voor de eerste publicatie een tweede druk verschenen. Meer informatie, achtergrondmateriaal en een weblog van de schrijfster is te vinden op de website www.eenkikkerinmijnbuik.nl

Verkrijgbaar bij uw boekhandel of via internet.