Beatrixschool in Pijnacker overhandigt een vette cheque

Vanaf februari hebben de kinderen, leerkrachten en betrokkenen van de Beatrixschool in Pijnacker diverse ludieke, sportieve en creatieve acties gevoerd. Het doel was om zo veel mogelijk geld op te halen voor KiKa. En dat is meer dan gelukt gezien de cheque van niet minder dan € 15.000 die vrijdag 29 juni werd overhandigd aan ambassadeur Ton Legerstee.

De Beatrixschool kiest ieder jaar een goed doel, waar ze zich voor gaat inzetten. “Die keuze wordt samen met de kinderen gemaakt”, verklaart directeur Erwin de Jonge. “Het moet iets zijn dat de kinderen aanspreekt en het liefst iets uit de buurt, met wortels in Pijnacker. Maar dit keer hebben we het grootser aangepakt met KiKa.”
De acties die zijn gevoerd, waren eveneens van formaat. “In februari zijn we begonnen met een sponsorloop en toen merkten we al dat KiKa enorm leeft onder de kinderen. Vervolgens hebben we in april een muziekfestival georganiseerd dat twee keer 250 toeschouwers trok. En tja, daar stond ik dan in een jurk Sugar Lee Hooper na te doen.”
Verder was er nog een kleedjesmarkt en de wielertocht Parijs – Pijnacker. “En tijdens de Dag van de Bouw zijn we de uitdaging aangegaan om bij het nieuwe winkelcentrum een straatje te leggen. Na slechts anderhalf uur hadden we het sponsorbedrag van ABB verdiend. Kortom, we hebben er een hoop werk van gemaakt waaraan iedereen heeft meegedaan.”

Beatrixschool-1

http://maps.googleapis.com/maps/api/staticmap?maptype=’satellite’\&center=0,0&size=0x0&zoom=0&markers=color:1|label:’|0,0&sensor=false ‘