Barry Sheene Memorial Challenge

Barry Sheene Memorial ChallengeIn juni 2011 gaat Wilco Vonk tot nu toe als enige Nederlander deelnemen aan een motorfiets Challenge georganiseerd vanuit Engeland met m’n motor: een Triumph Tiger 1050. Het word een 1500km lange 5 daagse tocht vanuit Engeland naar het vasteland van Europa ten bate van de kinderkanker organisatie CLIC Sargent in de UK en uiteraard KiKa in Nederland.

Op 10 maart 2003 overleed de legendarische tweevoudig wereldkampioen 500CC GP Barry Sheene aan kanker. Tijdens zijn ziekbed heeft hij zich ingezet tegen de ziekte. Ook heeft hij anderen weten te bewegen om met hem actief de strijd aan te gaan tegen kanker. Dit door geld in te zamelen om de zoektocht naar nieuwe behandelmethoden te bespoedigen. Helaas sloeg de behandeling voor Barry zelf niet meer voldoende aan… In 2011 wordt in zijn nagedachtenis de Barry Sheene Memorial Challenge gereden. Tijdens deze motorduurtocht worden de speerpunten van Sheene’s leven; motorsport, avontuur en de strijd tegen kanker gebundeld in een unieke motortocht door Europa langs diverse circuits.

In 2011 wil Wilco zijn bijdrage leveren in de strijd tegen kanker en meerijden in deze bijzondere tocht. Hiervoor is hij op zoek naar donaties en sponsors. De kosten Per rijder wordt er een bedrag van €220,- gevraagd om de kosten van overnachting e.d. te dekken. Deze kosten neemt hij zelf voor zijn rekening. Daarnaast moeten de rijders een minimum van €1880,- aan sponsoring inleggen ten behoeve van CLIC Sargent. Al het binnengehaalde gedoneerde geld gaat richting de bestrijding van kanker en het verhogen van de kwaliteit van leven voor kinderen en jongeren met kanker. Als extra afspraak met CLIC Sargent , en omdat deze Challenge Assen aan doet, is met de organisatie afgesproken dat alles boven de 1100 euro van door zijn donoren/sponsoren ingebrachte gelden naar KiKa gaat.

Als je Wilco wilt steunen neem dan contact op e-mail wilcovonk@hotmail.com.