Art Laren veiling 4 en 5 jarige kunstenaars

BUSSUMSE KINDEREN MAKEN SCHILDERIJEN VOOR ART LARENEen groep kinderen van een naschoolse opvang in Bussum hebben 350 euro verdiend met de verkoop van hun eigen schilderijen tijdens het bekende Art Laren. De 4 en 5 jarigen maakten de schilderijen onder leiding van kunstenaar Dick Preesman en onder toeziend oog van niemand minder dan de burgemeester!
De kunstwerken zijn afgelopen weekend verkocht op de Brink in Laren, voor 50 euro per stuk. De opbrengst is voor onze stichting. De Bommelburcht is onderdeel van de SKBNM, voor meer informatie kijk op www.skbnm.nl of bel 035-6970075.!


Een schilderij maken onder leiding van een best bekende kunstenaar; wie zou dat niet eens willen proberen? Een groep kinderen van kindercentrum De Bommelburcht in Bussum kregen deze kans. Kunstenaar Dick Preesman had hen namelijk gevraagd een schilderij te maken voor Art Laren, de jaarlijkse kunstmarkt op de Brink in Laren. In de oude brandweerkazerne van Eemnes tekenden de vier- en vijfjarigen hun lievelingsdier op een doek, dat vervolgens verdween onder een flinke laag verf. Net toen de kleine kunstenaars even pauze hielden met een glaasje ranja en een spekkie, diende de Eemnesse burgemeester Van Benthem zich aan in de kazerne. Hij had zijn burgemeestersketting niet om, dat was een beetje jammer vonden de kinderen. Maar aardig was hij wel, want hij informeerde bij elk kind wat er te zien was op zijn of haar schilderij!

BUSSUMSE KINDEREN MAKEN SCHILDERIJEN VOOR ART LAREN