60 minuten cup

BannerAfgelopen week is de jaarlijkse 60 min cup gehouden in het Caribabad in 60mincup2014Gorinchem. Bij deze wedstrijd nemen basisschoolleerlingen van de groepen 4, 5 en 6 het tegen elkaar op. Zij moeten in estafettevorm in een uur tijd een zo groot mogelijke afstand proberen te zwemmen. Tijdens deze editie waren er in totaal 12 teams vertegenwoordigd, bestaande uit leerlingen van de diverse scholen uit de regio.
Polo en Zwem Club Gorinchem (PCG) organiseerde dit evenement, maar niet geheel uit eigenbelang. Aan de 60 minuten cup was dit jaar namelijk een sponsoractie gekoppeld. Er is geld opgehaald voor KiKa. Zo zwommen jonge gezonde kinderen geld bij elkaar voor minder fortuinlijke kinderen. De totale opbrengst was maar liefst 903 Euro!
Gezelligheid, sportiviteit en teamgeest zijn het belangrijkste tijdens deze wedstrijd. Aangemoedigd door ouders, grootouders en leerkrachten zwommen de groepen 4 t/m 6 alsof ze op de Olympische Spelen waren!
De wedstrijd is gewonnen door de Lingeduikers van Sportpunt Gorinchem. Op de 2e plaats eindigde de Dolfijnen van de Regenboog en 3e werden ook de Dolfijnen, maar dit keer van de Mariëngaarde.