Zwemmen voor KiKa tijdens de jaarlijkse 60 min cup

60cupOp 26 maart  is de jaarlijkse 60 min cup gehouden in het Caribabad in Gorinchem. Bij deze wedstrijd nemen basisschoolleerlingen van de groepen 4, 5 en 6 het tegen elkaar op. Zij moeten in estafettevorm in een uur tijd een zo groot mogelijke afstand proberen te zwemmen. Tijdens deze editie waren er in totaal 12 teams vertegenwoordigd, bestaande uit leerlingen van de diverse scholen uit de regio. De totale opbrengst voor KiKa was maar liefst €  903. 
Gezelligheid, sportiviteit en teamgeest zijn het belangrijkste tijdens deze wedstrijd. Aangemoedigd door ouders, grootouders en leerkrachten zwommen de groepen 4 t/m 6 alsof ze op de Olympische Spelen waren!Jonge gezonde kinderen zwommen geld bij elkaar. De wedstrijd zelf werd gewonnen door de Lingeduikers van Sportpunt Gorinchem. Na 60 minuten kwamen zij als winnaar uit het water, de totaal afgelegde afstand bedroeg 2875 meter. Op de 2e plaats eindigde de Dolfijnen van de Regenboog en 3e werden ook de Dolfijnen, maar dit keer van de Mariëngaarde.
De eerste drie prijzen werden uitgereikt door de wethouder Jack Oostrum van Sport & Jeugdzaken. De kinderen ontvingen als dank voor hun inzet een mooi certificaat en mogen bovendien twee keer mee komen trainen bij PCG.