1ste KiKa Bike Ride

1ste KiKa Bike Ride33 mei jl. was het dan zo ver. De eerste door Stichting Bert Banjer’s KiKa Bike georganiseerde KiKa Bike Ride.

Hier waren wel de nodige voorbereidingen aan vooraf gegaan maar het resultaat was er dan ook naar. Een mooie locatie als vertrekpunt: Het kasteel van Breda, misschien beter bekend als “de KMA”, een historische locatie.


De “KMA” had voor enkele stands én koffie en thee gezorgd, bakkerij Bakkersland leverde de broodjes (bedankt Toon) en Albert Heijn Breda leverde het beleg. Bij aankomst werden onze gasten namelijk ontvangen met koffie en thee en enkele belegde broodjes als ze daar zin in hadden. Alhoewel Anne Marie Nijhof, secretaris van Stichting BBKB, de KiKa Bike breed onder de aandacht had gebracht was natuurlijk afwachten hoe groot de opkomst zou zijn. Bovendien begon het rond een uur of tien ook nog een beetje te miezeren! Een 160 tal personen hadden via de mail al aangegeven dat ze zouden komen echter alles hangt natuurlijk af van het weer. En ja hoor, om een uur of tien begon het te miezeren. Het bleek echter dat dit de pret niet kon drukken. Rond een uur of tien kwamen de eerste deelnemers binnendruppen. Dit binnendruppelen veranderde al snel in een gestage stroom van arriverende bikers. Uiteindelijk stopte de teller bij 261 motoren. Boven verwachting.

Na een welkomstwoord van voorzitter John Peters en de nodige mededelingen met betrekking tot de tocht én de veiligheid door degene die deze had uitgezet, Cees van Esch, werd door Cees stipt om 12.30 uur het vertreksein gegeven. De karavaan, begeleidt door een 30-tal verkeersregelaars, vertrok via de oude uitgang van het Kasteel om vervolgens via het Kasteelplein, de Reigerstraat over de Hoge brug via de Academiesingel richting Dorst Breda uit te rijden. De Kika Bike voorop natuurlijk. De toertocht bleek iets langer dan de 80 km die op de flyer vermeld waren, nl. 115 km, maar het was een prachtige tocht. Veelal over dijken en langs waterlopen en door prachtige landschappen. Ondertussen was het opgehouden met regenen. Toch altijd heel bijzonder om met zoveel motoren samen op pad te zijn. De tussenstop was bij Outlaw City in Veen, een leuke lokatie met gastvrije uitbaters. Het eindpunt was Sportcafé brasserie Het Driepunt te Wagenberg waarvan de uitbater, Cees Ermens, een goede bekende is van Stichting BBKB. Ook hier was de ontvangst gastvrij en de Cactus Cowboys zorgden voor de vrolijke noot. Albert Heijn Almkerk had voor de nodige worst en kaas gezorgd en dat ging er goed in. We kunnen terugkijken op een mooie dag zonder problemen. We hebben tijdens de rit maar ook er na, via email, veel complimenten mogen ontvangen. Zowel m.b.t. de organisatie als de rit zelf en hier zijn we natuurlijk blij mee. De bedoeling is dat de KiKa Bike Ride een jaarlijks terugkerende rit wordt.

We kunnen nu al meedelen dat het ons voornemen is de 2e KiKa Bike Ride weer op de eerste zondag van mei 2010 te houden. Een en ander is echter wel afhankelijk van de evenementen die mogelijk dat weekend in Breda gepland worden. Nadere info kunt u t.z.t. vinden op onze site www.kikbike.nl Hier kunt u ook de route van deze rit terugvinden inclusief de nodige foto´s. Een bedankje aan degenen die meegeholpen hebben deze rit tot een succes te maken is op zijn plaats. Dit zijn in eerste instantie natuurlijk de deelnemers, de `KMA´ in het bijzonder Marieke Kappetein die namens de KMA als coördinatrice optrad, de gemeente en politie Breda, Se7en Graphics, de verkeersbegeleiders die voor de rit nog even een cursusje verkeersbegeleiding moesten volgen, Richard en Erik van de Cactus Cowboys, Albert Heijn Breda en Almkerk, de dames die de broodjes gesmeerd hebben, de leden van motortoerclub “’MC Tuf” Rijssen die tijdens een clubloterij € 200,- opgehaald hadden en deze tijdens deze dag gedoneerd hebben, Natris voor de extra bewaking op de KMA, de mensen van de organisatie “Motorbegeleiding, en last but not least: Cees van Esch, geholpen door zijn vriendin Marissa, die de tocht heeft uitgezet en voor alle noodzakelijke vergunningen gezorgd heeft. Mochten we iemand vergeten zijn dan is dit niet de bedoeling en in ieder geval alsnog van harte bedankt.

 De opbrengst van de dag – en daar is het natuurlijk uiteindelijk toch allemaal om begonnen – was maar liefst € 2.226,=