De strijd tegen kinderkanker winnen we samen

Mini-niertumoren als revolutionair nieuw testsysteem voor therapie

Onderzoekers van het Prinses Máxima Centrum zullen, met steun van KiKa, de revolutionaire organoid technologie gaan gebruiken om mini-niertumoren te kweken in schaaltjes in het laboratorium. Deze mini-tumoren worden gevormd uit materiaal van individuele patiënten en hebben de eigenschappen van de originele tumor. Deze techniek maakt het mogelijk om snel een grote hoeveelheid geneesmiddelen te… Lees verder »

Koningin Máxima bezoekt het Prinses Máxima Centrum

Hare Majesteit Koningin Máxima bracht gisteren een bezoek aan het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Ook prof. dr. Jacques Neefjes was hierbij aanwezig, als voorzitter van de Wetenschappelijke Raad van KiKa. Koningin Máxima kreeg een rondleiding op de researchafdeling waar onderzoeken naar kinderkanker plaatsvinden die mede door KiKa gefinancierd worden. Klik hier voor meer informatie over de samenwerking met het Prinses Máxima Centrum.  

Speciaal ontworpen ketting van LOTT. gioielli voor KiKa

Het Nederlandse sieradenmerk LOTT. gioielli ontwerpt voor de tweede keer een exclusief sieraad voor KiKa. De volledige opbrengst van de verkoop van dit juweel komt ten goede aan onderzoek naar kinderkanker. De ketting zal exclusief te koop zijn in de webshop van KiKa. De ketting, vervaardigd van hoogwaardig 925 sterling zilver, past bij de armband die… Lees verder »

Onderzoeker aan het woord

Bij de onderzoeken die door KiKa financieel ondersteund worden, zijn vele enthousiaste onderzoekers betrokken. Lees hier het verhaal van dr. J. Meijerink Foto onderzoeksteam dr. J. Meijerink v.l.n.r.: Jules Meijerink Jordy van der Zwet Yvette van Helsdingen Wilco Smits Kirsten Canté-Barrett Eric Vroegindeweij Jessica Buijs-Gladdines

Topbloemen.nl steunt KiKa en jij kunt helpen!

Bij aankoop van het KiKa-boeket of een ander boeket steun je KiKa met een financiële bijdrage. Dankzij jouw aankoop maak je iemand blij met een  boeket en zorg je ervoor dat meer onderzoek naar kinderkanker mogelijk wordt gemaakt. Voor elk boeket bloemen doneer je € 2 aan KiKa en Topbloemen.nl verdubbelt dit bedrag naar €4 per boeket!  Bestel hier snel een mooi boeketLees verder »